Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στο κλειστό του Αστακού στο διάστημα 27-29 Δεκεμβρίου το 32ο Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά “Πέτρος Καπαγέρωφ” της ΕΟΚ, παρουσία κορυφαίων προπονητών απ’ όλη τη χώρα, που εκπονούν το αναπτυξιακό πρόγραμμα και αναδεικνύουν τα επόμενα αστέρια του ελληνικού μπάσκετ.

Η επιτυχία των αγώνων ήταν πολύ μεγάλη και το “παρών” έδωσε και ο διοικητικός ηγέτης του Αιόλου, Απόστολος Πανταζής, ο οποίος έκανε ταξίδι-αστραπή από το εξωτερικό.

Πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Βαλάντης Κουρτίδης από την Ασπίδα Ξάνθης που αγωνίστηκε στην ομάδα Επίλεκτοι Β’. Την καλύτερη πεντάδα συγκροτούν οι Βασίλης Σταυρακούκης (ΕΣΚΑ, Εκπαιδευτήρια Πλάτων), Άγγελος Γραμματικός (ΕΣΚΑΝΑ, Ολυμπιακός), Αντώνης Καραγεωργίου (Επίλεκτοι Α’, Φίλιππος Βέροιας), Κλοντιάν Μούτσα (Επίλεκτοι Α, Ιεράπετρα), Παναγιώτης Οικονόμου (ΕΣΚΑ, Αμύντας). 

Ύστερα από απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ. το 2002 το Τουρνουά Χριστουγέννων πραγματοποιείται στην μνήμη του εκλιπόντα Προέδρου της Πέτρου Καπαγέρωφ του οποίου και φέρει το όνομα σε ένδειξη τιμής προς τον εκλιπόντα για το σημαντικότατο έργο του και την προσφορά του στην ανάπτυξη της Ελληνικής Καλαθοσφαίρισης.