Για ένα αποτέλεσμα παίζει η ΑΕΚ αύριο στα Εξάρχεια με αντίπαλο τον επικίνδυνο Αετό. Για ένα αποτέλεσμα παίζει και θα παίζει πάντα η ΑΕΚ, βεβαίως, μόνο που η ανάγκη πλέον είναι επιτακτική.

Η “Ένωση” θέλει να εξασφαλίσει την δεύτερη θέση αφενός, αφετέρου ν’ αποδείξει ότι αδίκως δεν διεκδικεί “επί ίσοις” την πρωτιά στον Όμιλό της, καθώς αδιαφιλονίκητο φαβορί είναι πλέον το Ψυχικό. Η πολιτική των χαμηλών τόνων εξακολουθεί ν’ αποτελεί στάση ζωής για τους “κιτρινόμαυρους” εδώ και καιρό. Διοικούντες το Τμήμα Μπάσκετ και παίκτες, αλλά και παίκτες μεταξύ τους, δείχνουν μια γροθιά, εξ ου και τα δείπνα ή οι συναντήσεις ενότητας τόσο την περασμένη εβδομάδα, όσο και την εβδομάδα που φεύγει.

Το “χαστούκι” της Νέας Ερυθραίας (ελέω και Καραβίτη) συζητείται ακόμη στη Ζωφριά, αλλά αποτελεί ευθύνη των πάντων να μην αποπροσανατολίσει την ομάδα από τον προφανή (αυριανό) στόχο της.

Ο Βαγγέλης Ζιάγκος αναγνωρίζει (από το ματς του πρώτου γύρου) την δυναμική του Αετού, και τούτο προσπάθησε να εμφυσήσει στους παίκτες του, σε μία προσπάθεια να τονώσει το ενδιαφέρον τους. Από την άλλη πλευρά, και οι παίκτες της ΑΕΚ δείχνουν πεισμωμένοι κι από την αισιοδοξία που επικρατεί στις τάξεις του Αετού με βάση τις δηλώσεις των αθλητών του συλλόγου του Αγίου Παντελεήμονα. Κατά τ’ άλλα, είναι η πρώτη φορά που ο Ζιάγκος δεν έχει δίλημμα για τον παίκτη, που θα αφήσει εκτός δωδεκάδας, καθώς ο Κώστας Τσαπρούνης υπηρετεί από την περασμένη Τετάρτη την στρατιωτική του θητεία στον Αυλώνα…

Πιο πολύ από ποτέ η ΑΕΚ έχει ανάγκη τους δύο βαθμούς. Η επιθυμία υπάρχει. Μένει ν’ αποδειχθεί στο παρκέ…