Πρωτόγνωρες στιγμές ζει από χθες το Ψυχικό μετά την επικράτηση απέναντι στην ΑΕΚ με 88-87. Η ομάδα των βορείων προαστίων κατάφερε να “λυγίσει” την “Ένωση” σε ένα παιχνίδι – διαφήμιση του μπάσκετ που κρίθηκε στο έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης. Οι “κυανοκίτρινοι” “έπιασαν”, έτσι, την ΑΕΚ στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και θα κάνουν, πλέον, γιορτές στην κορυφή.

Ο προπονητής του Ψυχικού, Γιώργος Ρεμεντέλας, μιλώντας στο basketblog.gr για την χθεσινή αναμέτρηση, έσπευσε να την αφιερώσει στον πρόεδρο της ομάδας. “Χθες η ομάδα μου πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της επί ενός σπουδαίου μεγέθους που λέγεται ΑΕΚ. Παίκτες και προπονητές αφιερώνουμε αυτή τη νίκη την πρωτίστως στον πρόεδρό μας, κ. Χουλιαράκη, που περνά μια προσωπική περιπέτεια υγείας αυτό τον καιρό, και σε όλους όσοι βρίσκονται πίσω από αυτή την προσπάθεια που γίνεται στον σύλλογο και φροντίζουν για την αξιοπρεπή παρουσία του στις εθνικές κατηγορίες στηρίζοντας οικονομικά και ηθικά το τμήμα. Επίσης, την αφιερώνουμε στους λιγοστούς, αλλά πιστούς φιλάθλους μας, τους οποίους χθες πιστεύω να τους δώσαμε χαρά και υπερηφάνεια“,  δήλωσε αρχικά και συνέχισε:

“Προσωπικά, είμαι συγκινημένος με τους παίκτες μου, οι οποίοι παρά τη σφοδρή επίθεση που δέχθηκαν από μένα στο ημίχρονο για τη νωθρή παρουσία μας στο πρώτο μισό του αγώνα, απέδειξαν πόσο σπουδαίοι παίκτες και άνθρωποι είναι ανατρέποντας τα δεδομένα κάνοντας κατάθεση ψυχής και ταλέντου μαζί”, εξηγώντας το πόσο του αρέσει να τον… εκθέτουν:

“Τους έχω τονίσει πολλές φορές ότι η μεγαλύτερή μου χαρά είναι να με… “εκθέτουν“, με την καλή έννοια, όταν φανερώνουν στο παρκέ αρετές που εγώ ο ίδιος δεν έχω ανακαλύψει ακόμα, και με κάνουν, έτσι, καλύτερο προπονητή γιατί μαθαίνω από αυτούς, επεξεργάζομαι τα νέα δεδομένα και στη συνέχεια τους το ανταποδίδω”.

Ο προπονητής των “κυανοκίτρινων” δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην έξτρα ψυχολογική στήριξη που είχε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας: “Θα μου επιτραπεί να αφιερώσω τη νίκη και στη σύζυγό μου, που όλη την εβδομάδα μου έδινε δύναμη εκφράζοντάς μου μια μεταφυσική βεβαιότητα ότι θα κερδίσουμε”.

“Οδοστρωτήρας ο Πέττας”

Όσο για το παιχνίδι, ανέφερε: “Για το παιχνίδι, το μόνο που έχω να πω είναι ότι είναι από αυτά που αναδεικνύουν την ομορφιά του αθλήματος που αγαπούμε και το καθιστούν ελκυστικό όταν κάποιος το βλέπει με ανοιχτά τα μάτια και όχι με οπαδισμό. Απλοϊκά προσεγγίζοντας το ματς, η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε κερδίσει ευστοχώντας στις ελεύθερες βολές στο τέλος της κανονικής διάρκειας του παιχνιδιού.

Επίσης, θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι ο Νίκος (Πέττας) είναι εδώ και χρόνια ο πρώτος παίκτης στην κατάταξη σε κερδισμένα φάουλ στην Α2 γιατί απλά είναι… οδοστρωτήρας, όταν αποφασίζει να τελειώσει μία φάση. Και γι αυτό του δίνουμε τις κρίσιμες επιθέσεις“.

“Δεν αλλάζουν οι στόχοι”

Αλλάζουν, όμως, οι στόχοι του Ψυχικού μετά από αυτή τη νίκη; “Η νίκη αυτή δεν αλλάζει τα δεδομένα του ομίλου κι εμείς θα συνεχίσουμε με την ίδια φιλοσοφία αντιμετωπίζοντας κάθε παιχνίδι με τη δέουσα σημασία και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο”, δήλωσε σχετικά ο κόουτς Γιώργος Ρεμεντέλας και συνέχισε αναφερόμενος στη διαιτησία της αναμέτρησης:

“Θα ήθελα να αναφέρω ότι είναι άδικο να δέχονται τόσο σφοδρή επίθεση οι διαιτητές του παιχνιδιού, το έργο των οποίων ήταν εξαιρετικά δύσκολο διευθύνοντας ένα βαθμολογικό ντέρμπι μεταξύ δύο πολύ καλών ομάδων. Πάγια αρχή μου είναι να μην εκφέρω ποτέ γνώμη για τη διαιτησία, εάν πρώτα δεν δω με ψυχραιμία τις επίμαχες φάσεις που μπορεί να κρίνουν ένα παιχνίδι.

Ποτέ στη μικρή μου παρουσία σαν προπονητής δεν έδωσα άλλοθι στους παίκτες μου να πιστέψουν ότι για μια ήττα φταίνε μόνο οι διαιτητές αγνοώντας τα δικά μας λάθη, τις δικές μας παραλείψεις και την δική μας απόδοση. Μόνο έτσι πιστεύω γαλουχείς έναν παίκτη με το πνεύμα του νικητή και σέβεσαι πραγματικά την προσπάθεια που καταβάλλει καθημερινά στην προπόνηση ατσαλώνοντάς τον και μπολιάζοντάς τον με τη νοοτροπία του νικητή”.

“Στην Α1 η ΑΕΚ”

Παράλληλα, όμως, αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια στο Ψυχικό και που έχει φέρει την ομάδα των βορείων προαστίων στη Β’ Εθνική: “Είμαι βέβαιος ότι η ΑΕΚ θα επιστρέψει σύντομα εκεί που είναι η θέση της, δηλαδή στην Α1, ωστόσο, όμως, το Ψυχικό θα προσπαθεί να αφήνει το δικό του στίγμα στο χώρο του μπάσκετ γράφοντας τη μικρή δική μας μπασκετική ιστορία.

Κάνοντας όνειρα με σημαία την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια. Εμείς ταπεινά, όπως μου έμαθε ο “αδερφός” και κουμπάρος μου Στέργιος Κουφός, με σκυμμένο το κεφάλι θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Ελπίζω να ξαναζήσουμε τέτοιες στιγμές”.

Τέλος, κατέληξε δίνοντας συγχαρητήρια στους παίκτες και των δύο ομάδων για το θέαμα που προσέφεραν: “Συγχαρητήρια στους σπουδαίους παίκτες και των δύο ομάδων για την προσπάθειά τους και το θέαμα που προσέφεραν σε όσους ήρθαν στο γήπεδο, καθώς επίσης και στους δύο διαιτητές για το δύσκολο έργο που είχαν να επιτελέσουν. Εύχομαι από καρδιάς υγεία σε όλο τον κόσμο και καλές γιορτές”.