Είχαμε υπαινιχθεί πριν από καιρό ότι οι Αλεξίου-Κοτσάτος έχουν σχέδια-έκπληξη ακόμη και για το γήπεδο.

“Πριν αλέκτορα φωνάσαι” ήλθε η αποκάλυψη του aek365.gr και του Κώστα Κετσετζόγλου για τις σκέψεις των δύο παραγόντων της ΑΕΚ, που φτάνουν μέχρι την κατασκευή κλειστού γηπέδου τύπου “μπαλόνι” για τη “Βασίλισσα”, στη Νέα Φιλαδέλφεια, ή στα όριά της.

Το δημοσίευμα αναφέρει: “Εκτός από την καταστροφή που προκάλεσε στην ποδοσφαιρική ΑΕΚ το γκρέμισμα του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας και κυρίως η αποτυχία να ξαναχτιστεί δεν πρέπει να ξεχνάμε και την τεράστια ζημιά που έπαθαν όλα τα τμήματα της Μάνας ΑΕΚ από το γκρέμισμα και του Γιώργος Μόσχος αλλά και των άλλων βοηθητικών χώρων.

Οι αθλητές της ΑΕΚ γυρίζουν από εδώ κι από εκεί για προπονήσεις, και βέβαια τόσο η ομάδα μπάσκετ όσο και τα άλλα τμήματα ταλαιπωρούνται κάθε χρόνο για την εύρεση έδρας συνήθως πολύ μακριά από τη Νέα Φιλαδέλφεια. Με δεδομένες τις δυσκολίες που υπάρχουν για την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου, ικανού να φιλοξενήσει αγώνες, μαζί με το ποδοσφαιρικό γήπεδο στον Ιερό χώρο της Νέας Φιλαδέλφειας οι Κοτσάτος και Αλεξίου αλλά και άλλα στελέχη της Ερασιτεχνικής έχουν ξεκινήσει από πέρυσι μια διακριτική έρευνα για την εύρεση χώρου που να μπορεί να φιλοξενήσει κλειστό γυμναστήριο επίσης στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας ή στα όρια της.

Στόχος να γίνει μακροχρόνια μίσθωση του χώρου ώστε να κατασκευαστεί κλειστό γυμναστήριο 3-4.000 θέσεων όπου θα μπορεί να αγωνίζεται η ομάδα μπάσκετ αλλά και τα άλλα τμήματα του συλλόγου και με βοηθητικούς χώρους για προπονήσεις. Η έρευνα έχει προχωρήσει αρκετά και μάλιστα στην πρόσφατη συνάντηση με τον Δημήτρη Μελισσανίδη όπου αποφασίστηκε η κάθοδος στις εκλογές με την στήριξη του Τίγρη συζητήθηκε το θέμα το είπε είδε πολύ θετικά ο πρώην πρόεδρος και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΚ καθώς γνωρίζει εκτός της τεράστιας αναγκαιότητας του σωματείο για μια αγωνιστική έδρα πως κάτι τέτοιο θα είναι απίθανο να γίνει στον χώρο όπου θα κατασκευαστεί το ποδοσφαιρικό γήπεδο της ΑΕΚ.

Μάλιστα αναμένεται οι εξελίξεις να τρέξουν από κοινού και παράλληλα με το ποδοσφαιρικό γήπεδο αμέσως μετά τις εκλογές της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το πλάνο είναι για ένα κλειστό τύπου “μπαλόνι” που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μόδα σε όλη την Ευρώπη καθώς έχει πολλά πλεονεκτήματα (ταχύτητα ανέγερσης, χαμηλό κόστος κτλ) ενώ δεν υστερεί καθόλου σε ασφάλεια και άνεση αφού η τεχνολογία σε αυτό το είδος κατασκευών έχει εξελιχτεί τρομερά τα τελευταία χρόνια.

Το κρίσιμο σημείο είναι να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος, υπάρχουν κάποιοι υποψήφιοι, και να επιτευχθεί συμφέρουσα συμφωνία με τον ιδιοκτήτη του. Από εκεί και πέρα όλα θα τρέξουν πολύ γρήγορα αφού όταν η Βασίλισσα επιστρέψει στην Α1 πρέπει να έχει έτοιμο το παλατάκι της και βέβαια όλα τα τμήματα της ΑΕΚ πρέπει επιτέλους να αποκτήσουν την έδρα που τους στέρησαν οι… μπουλντόζες“.

Επί του γηπεδικού ζητήματος (που είναι μείζονος σημασίας) θα τοποθετηθούμε τις επόμενες ημέρες. Υπομονή