Την απόκτηση του Φάνη Κουμπούρα ανακοίνωσε ο Οίαξ Ναυπλίου, όπως είχε αποκαλύψει το basketblog.gr από τις 8/7. Ο πολύπειρος γκαρντ αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν με τη φανέλα του Ιπποκράτη Κω και αναμένεται να ενισχύσει την περιφερειακή γραμμή της ομάδας ενόψει του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής κατηγορίας.

Η πορεία του

Ο Κουμπούρας ξεκίνησε την καριέρα του στην Χαλκίδα (2001-04). Στην συνέχεια πήγε στον Απόλλωνα Πάτρας (2004-07) και ξεκίνησε η μεγάλη πορεία του στα μεγάλα σαλόνια του μπάσκετ. Από εκεί πήγε στην Ολύμπια Λάρισας (2007-08) με την οποία μάλιστα έπαιξε στο Eurochallenge. Μετά φόρεσε την φανέλα του Αμαρουσίου (2008-10) με το οποίο έπαιξε 2 χρονιές στην Ευρωλίγκα.

Στην συνέχεια πέρασε από Αρη (2010-11), Ικαρο Καλλιθέας (2011-12), Κολοσσό (2012-13), Ρέθυμνο (2013-15),Προμηθέα Πατρών (2015-16), Αίολο Αστακού (2016-17) και πέρσι ήταν στον Ιπποκράτη Κω (ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας).

Ο 34χρονος γκαρντ έχει περάσει από τις μικρές Εθνικές Ομάδες, αλλά έχει φορέσει και την φανέλα της Εθνικής Ανδρών.

Στην επίσημη ανακοίνωση η ομάδα του Ναυπλίου τον παρουσίασε και του ευχήθηκε υγεία και κάθε επιτυχία.

Η ανακοίνωση:

«Ακόμη μια σημαντική στιγμή, στην ιστορία του Συλλόγου μας, αποτελεί η έναρξη της συνεργασίας μας με τον Φάνη Κουμπούρα!!!

Πρόκειται για έναν αθλητή που με την ποιότητα και την εμπειρία του θα ανεβάσει επίπεδο την ομάδα μας, συμπληρώνοντας το ήδη υπάρχον ποιοτικό και υψηλών απαιτήσεων ρόστερ.

Τον καλωσορίζουμε στην οικογένεια του Οίακα, του ευχόμαστε να είναι υγιής και να εκπληρώσει τους στόχους του παράλληλα με αυτούς της ομάδας μας.

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Φάνης Κουμπούρας, γεννημένος το 1983, ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στις ακαδημίες του Πανιωνίου, από τις οποίες προωθήθηκε στις εθνικές ομάδες παίδων, εφήβων και νέων, Αργότερα, αγωνίστηκε δύο φορές στους Μεσογειακούς Αγώνες με την εθνική ομάδα ανδρών.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 2001 από την ομάδα της Χαλκίδας, στην οποία παρέμεινε για τρία χρόνια.

Το 2004, μεταγράφηκε στον Απόλλωνα Πατρών, στον οποίο έπαιξε για τρεις σεζόν στην Α1.

Το καλοκαίρι του 2007, υπέγραψε στην Ολύμπια Λάρισας, με την οποία αγωνίστηκε στο EuroChallenge. Ακολούθησε η μεταγραφή του στο Μαρούσι, όπου παρέμεινε για δύο σεζόν, επιτυγχάνοντας να βγει στην Ευρωλίγκα και τις δύο χρονιές.

Την σεζόν 2010-11, αγωνίστηκε στον Άρη. Την επόμενη χρονιά, έπαιξε στον Ίκαρο Καλλιθέας και το 2012-13 στον Κολοσσό Ρόδου. Ακολούθησαν δύο σεζόν με το Ρέθυμνο, πριν μεταγραφεί στον Προμηθέα Πατρών.

Το καλοκαίρι του 2016 ο Φάνης Κουμπούρας μεταγράφηκε στην ομάδα του Αίολου Αστακού, ενώ την επόμενη χρονιά φόρεσε την φανέλα του Ιπποκράτη Κω.

Πρόσφατα η γυναίκα του Ειρήνη, έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι, που όλοι εμείς στον Οίακα ευχόμαστε να τους ζήσει και να το δουν όπως αυτοί επιθυμούν!!!».