Το μεγάλο “μπαμ” στο μεταγραφικό παζάρι της Β’ Εθνικής μέχρις στιγμής έκανε ο Πανερυθραϊκός, ο οποίος χθες το βράδυ έδωσε τα χέρια με τον Νίκο Μακρή (32, 1.94). Ο 32χρονος γκαρντ επιστρέφει σε… γνώριμα λημέρια καθώς είχε αγωνιστεί και πάλι με την “ερυθρόλευκη” φανέλα τη σεζόν 2005-06 όταν ο Πανερυθραϊκός κέρδισε την άνοδό του στη Β’ Εθνική. Τα τελευταία χρόνια ο Μακρής αγωνίστηκε κατά σειρά με τα χρώματα των Ρεθύμνου (Α1), Πανελληνίου (Α1), Π. Φαλήρου (Γ’ Εθνική), Ολυμπιάδας (Α2) και Παγκρατίου (Α2).

“Αν δούμε την πορεία του Πανερυθραϊκού κάθε φορά που συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, παρατηρούμε πως πάντα πρωταγωνιστούσε. Πρόκειται για μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό”, ήταν τα πρώτα λόγια του πολύπειρου γκαρντ στο basketblog.gr μετά την επικύρωση της συμφωνίας για να συνεχίσει λέγοντας:

Ο κόουτς Χουχουλής μου έδειξε εμπιστοσύνη από την πρώτη στιγμή. Γυρνάω σε ένα γνώριμο περιβάλλον και αυτό είναι πολύ βασικό για μένα. Οι άνθρωποι της ομάδας ξέρουν τι να περιμένουν από εμένα, κι εγώ ξέρω τι πρέπει να περιμένω από αυτούς. Ο πρόεδρος είναι ένας από τους πιο αξιόπιστους στον χώρο και αυτό τα λέει όλα από μόνο του. Μόνο και μόνο αυτό μου δημιούργησε ασφάλεια για να πάρω την τελική μου απόφαση, γιατί η αλήθεια είναι ότι οι εμπειρίες που είχα τα τελευταία τρία χρόνια δεν ήταν και οι καλύτερες…”

Όσο για το τι έπαιξε τον μεγαλύτερο ρόλο στο να πάρει την απόφαση να επιστρέψει στην Ερυθραία; “Είναι πολύ βασικό το ότι γνωρίζω το περιβάλλον. Ξέρω ότι αυτά που μου λένε οι άνθρωποι της ομάδας δεν είναι λόγια του αέρα, όπως συνηθίζουν οι περισσότεροι. Αυτό είναι ένα μεγάλο κίνητρο για τον καθένα, ειδικά στις δύσκολες εποχές που βιώνουμε όλοι μας”.