Μεγάλες συγκινήσεις και… ανοιχτά μέτωπα σε κορυφή και “ουρά” άφησε η 21η αγωνιστική στο Νότιο Όμιλο της Β’ Εθνικής, εκεί όπου ξεχώρισε η νίκη του Πανερυθραϊκού επί της ΑΕΚ που έδωσε στο Ψυχικό την ευκαιρία να αποσπαστεί δύο βαθμούς από την “Ένωση“. Όπως είναι φυσιολογικό, η νίκη των “ερυθρόλευκων” δεν θα μπορούσε να λείπει από το Top 5 της αγωνιστικής, όπως την είδε το basketblog.gr.

Δικαίωση για τον αγώνα του

Από την έναρξη ήδη του πρωταθλήματος ήταν σαφές πως το Πέραμα θα υποβιβαστεί στη Γ’ Εθνική καθώς το ρόστερ του δεν ήταν εφάμιλλο αυτών των άλλων ομάδων της κατηγορίας. Παρόλ’ αυτά, η ομάδα του Κώστα Κατοπώδη δεν σταμάτησε να παλεύει και να προσπαθεί σε κάθε παιχνίδι να υπερασπιστεί την αξιοπρέπειά της. Και η δικαίωση ήρθε με τη νίκη επί του Κρόνου Αγ. Δημητρίου, η οποία απέδειξε πως μόνο… λευκή πετσέτα δεν πέταξαν στο Πέραμα.

“Καθάρισε την μπουγάδα”

Το δίποντο που χρειαζόταν προκειμένου να σιγουρέψει την παραμονή του στην κατηγορία πήρε ο Χολαργός επικρατώντας του Δούκα. Οι νεοφώτιστοι κέρδισαν εντός έδρας με 91-85 και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους και στο επόμενο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Άκρως επιτυχημένη σεζόν για το Χολαργό, ο οποίος υπό την καθοδήγηση του Σάββα Συμεωνίδη κάνει τεράστια άλματα εξέλιξης.

Το δίδυμο της επιτυχίας

Ο Πανερυθραϊκός πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη του στη φετινή σεζόν απέναντι στην ΑΕΚ (73-72). Για να τα καταφέρει, όμως, χρειάστηκε η καθοριστική συμβολή δύο περιφερειακών. Ο λόγος για τους Νίκο Μακρή και Τάσο Καλλιανιώτη. Ο πρώτος “πλήγωσε” την “Ένωση” με τα συνεχόμενα τρίποντα που πέτυχε στο τέταρτο δεκάλεπτο και ο δεύτερος την… “σκότωσε” με το καλάθι που πέτυχε 1.1” πριν τη λήξη του αγώνα.

Έχει προβάδισμα, αλλά…

Το +2 με το οποίο προηγείται της ΑΕΚ μπορεί να καθιστά το Ψυχικό φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως τα πράγματα έγιναν πιο απλά. Αντίθετα, οι “κυανοκίτρινοι” έχουν μπροστά τους πρόγραμμα – “φωτιά” καθώς τις επόμενες τρεις αγωνιστικές αντιμετωπίζουν Έσπερο ΑΟΠΑ (εκτός), Κρόνο Αγ. Δημητρίου (εντός) και ΑΕΚ (εκτός). Οπότε μόνο εύκολα δεν είναι τα πράγματα για τους νεοφώτιστους…

Η κρισιμότερη αγωνιστική

Η 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος είναι -ίσως- η πλέον καθοριστική για τη μάχη της “ουράς”. Κι αυτό γιατί σε περίπτωση που Κρόνος Αγ. Δημητρίου, Χαλκίδα και Έσπερος ΑΟΠΑ δεν πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα, τότε η άμεση επιστροφή στη Γ’ Εθνική κατηγορία θα είναι πιο κοντά από ποτέ…