Η διακοπή των πρωταθλημάτων, οι επιπτώσεις της και η περίοδος προσαρμογής που θα επακολουθήσει μετά την επιστροφή στην αγωνιστική δράση, είναι τα θέματα με τα οποία καταπιάνεται ο Χρήστος Μπρατσιάκος στο blog που έγραψε για λογαριασμό της ΧΒΑ.

Η ομάδα της Χαλκίδας αποφάσισε να δώσει το λόγο στους αθλητές της, προκειμένου να τοποθετηθούν σε διάφορα θέματα που αφορούν την μπασκετική επικαιρότητα. Την αρχή κάνει λοιπόν ο αρχηγός της ΧΒΑ.

Διαβάστε το blog του Χρήστου Μπρατσιάκου:

«Καλησπέρα σας από εμένα, ελπίζω να είστε όλοι καλά και ασφαλείς, μιας και η εποχή στην οποία ζούμε δεν είναι και η πιο εύκολη. Η πανδημία του κορωνοϊού έχει προκαλέσει τεράστιο πλήγμα στον αθλητισμό και όχι μόνο.

Η διακοπή των πρωταθλημάτων εκτός της Α1 έχει φέρει πολλές ομάδες σε δεινή θέση όσον αφορά θέματα αγωνιστικά αλλά ας μη γελιόμαστε και οικονομικά, καθώς οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από τα… φώτα βάζουν πολλά χρήματα από την τσέπη τους για αυτό που αγαπούν. Το μπάσκετ.

Οι επιπτώσεις από την απραξία μπορεί να είναι πολλές και δεν καλύπτονται από την μία μέρα στην άλλη. Μία από αυτές είναι οι παίκτες να μην βρίσκονται σε καθόλου καλή αγωνιστική κατάσταση και να θέλουν εύλογα ένα διάστημα επαναπροσαρμογής, για να επανέλθουν στους ρυθμούς που βρίσκονταν πριν τη διακοπή.

Η αλήθεια είναι ότι δεν ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα όπως θα θέλαμε. Στα 2 παιχνίδια που προλάβαμε να δώσουμε πριν μας σταματήσει… ο κορωνοϊός, γνωρίσαμε την ήττα στις λεπτομέρειες, που όμως θα μπορούσαμε και να είχαμε κερδίσει αν ήμασταν λίγο περισσότερο συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας και η τύχη ήταν λίγο με το μέρος μας.

Παρόλα αυτά δεν αφήνουμε τίποτα να μας επηρεάσει και όταν με το καλό ξαναμπούμε στο γήπεδο είμαστε έτοιμοι να δώσουμε το 200% ώστε να πετύχουμε το στόχο μας, που είναι να κερδίζουμε σε κάθε παιχνίδι. Όλοι έχουμε βάλει το εγώ κάτω από το εμείς και είμαστε έτοιμοι να θυσιαστούμε ο ένας για τον άλλο.

Εύχομαι να ξεπεράσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα την πανδημία και να επιστρέψουμε και να κάνουμε αυτό που αγαπάμε μέσα στο γήπεδο.

Να είστε όλοι καλά, πάνω από όλα υγιείς και τα λέμε στο γήπεδο!».