Την ήττα γνώρισε στην πρεμιέρα το Αγρίνιο το οποίο ηττήθηκε στην Θεσσαλονίκη από την ΧΑΝΘ με 89-83 στην παράταση, παρότι προηγήθηκε με 46-31 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ο τεχνικός ηγέτης της ομάδας, Χρήστος Μυριούνης μίλησε στο «basket247.gr» τονίζοντας ότι η καθίζηση της ομάδας του ήταν κάτι το ανεξήγητο.

Αναλυτικά είπε:

Για τα αίτια της ήττας στην ΧΑΝΘ: «Πραγματικά είναι ανεξήγητο αυτό που συνέβη. Από χθες ψάχνω να βρω τα αίτια της καθίζησης στο τελευταίο δεκάλεπτο. Κάναμε ένα καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο σε άμυνα και επίθεση και δεν μπορώ ακόμα να πιστέψω αυτό που συνέβη στο τελευταίο δεκάλεπτο. Χάσαμε ελεύθερα σουτ, βολές και οι αντίπαλοι τα βάλανε όλα και έτσι οδηγηθήκαμε στην παράταση και την ήττα».

Από την μεγάλη εμπειρία του σαν παίκτης πως ξεπερνιέται μια τέτοια ήττα: «Ξεπερνιέται. Δεν τελειώνει τίποτα από την πρώτη αγωνιστική. Θα ήταν πολύ καλό να ξεκινήσουμε με νίκη αλλά δεν μας πτοεί η ήττα. Προχωράμε μπροστά. Έχουμε καταπληκτικό κλίμα και είμαστε δεμένοι παίκτες, τεχνική ηγεσία και διοίκηση. Έχουμε το ματς με τον Χαρίλαο Τρικούπη τώρα. Κοιτάμε μπροστά».

Ενόψει του τοπικού ντέρμπι με τον Χαρίλαο Τρικούπη: «Είναι παιχνίδι με έντονες ιδιαιτερότητες λόγω του τοπικού χαρακτήρα του αγώνα. Οι παίκτες γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους παίκτες μου. Το Μεσολόγγι είναι πολύ δυνατή ομάδα. Έχει κερδίσει όλα τα φιλικά ενώ έρχεται και από νίκη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Έχουμε κίνητρα σαν ομάδα. Θεωρώ ότι θα είμαστε νικητές. Έχουμε δυνατή έδρα και από το Αγρίνιο δεν θα περάσει κανένας».

Το μυστικό για να έρθει η νίκη στο τοπικό ντέρμπι: «Η άμυνα μας. Θεωρώ ότι είμαστε πολύ δυνατή ομάδα στην άμυνα. Έχουμε παιδιά που μπορούν να ανταπεξέλθουν στο psysical game.Ο Τρικούπης είναι μια πολύ ταλαντούχα ομάδα αλλά λίγο light.Σέβομαι την ομάδα του Τρικούπη πάρα πολύ. Χωρίς να θέλω όμως να φανεί εγωιστικό και με κάθε σεβασμό στον αντίπαλο θεωρώ ότι θα κερδίσουμε την Κυριακή. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους παίκτες μου. Συνεχίζουμε την δουλειά μας. Η σεζόν μόλις ξεκίνησε».