Η έδρα δεν αποτελεί το “όπλο” του Έσπερου ΑΟΠΑ τη φετινή σεζόν, όπως συνέβαινε τις προηγούμενες χρονιές. Αντίθετα, είναι η “αχίλλειος πτέρνα” των Πατρινών, οι οποί μετρούν ήδη δύο εντός έδρας απώλειες με αποτέλεσμα να παραμένουν στα χαμηλά στρώματα του βαθμολογικού πίνακα. Τα εύκολα παιχνίδια εκλείπουν, άλλωστε, από το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, όπως τόνισε με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου και ο Μάκης Γιατράς.

Ο Πατρινός προπονητής μιλώντας για το παιχνίδι με τον Πανερυθραϊκό τόνισε πως “στο μπάσκετ δεν υπάρχει τσάμπα ήττα. Υπάρχει μόνο ήττα. Μάλιστα, αυτή η ήττα ήταν πολύ κακή και συνοδεύτηκε από εξίσου κακή εμφάνιση. Αποκλειστικός υπεύθυνος για την εικόνα που παρουσιάσαμε είμαι εγώ και κανείς άλλος. Απλώς οφείλουμε όλοι να καταλάβουμε ότι όλα τα παιχνίδια στην φετινή Β’ Εθνική είναι ντέρμπι και όλοι οι αντίπαλοι είναι δύσκολοι, είτε παίζεις εντός, είτε εκτός έδρας. Πρέπει να δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά στην συνέχεια”.

Η ανάγκη για ανασύνταξη στον Έσπερο είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία αφού τα παιχνίδια που ακολουθούν με Πέραμα (εκτός), Αετό (εντός) και Ψυχικό (εκτός) θα κρίνουν πολλά για την πορεία των νεοφώτιστων στην κατηγορία.