Το “διπλό” του Χολαργού στην έδρα του Έσπερου ΑΟΠΑ, αλλά κυρίως η τελική διαφορά της νίκης (62-91) ήταν αναμφισβήτητα το αποτέλεσμα της 9ης αγωνιστικής. Οι “μπλε” ξεπέρασαν το σοκ του της απουσίας του Κωστή Δέδε, ο οποίος στάθηκε άτυχος στην τελευταία προπόνηση καθώς τραυματίστηκε στο γόνατο με τις πρώτες ενδείξεις να κάνουν λόγο για πρόβλημα στον έσω πλάγιο σύνδεσμο.

Ασφαλέστερα συμπεράσματα θα εξαχθούν σήμερα (ή το αργότερο αύριο), οπότε και αναμένονται τα αποτελέσματα της μαγνητικής τομογραφίας στην οποία υπεβλήθη, αν και, όπως όλα δείχνουν, ο 27χρονος γκαρντ θα μείνει εκτός δράσης για περίπου ένα μήνα.

Μιλώντας στο basketblog.gr για τον αγώνα με τους Πατρινούς, ο προπονητής των “μπλε”, Σάββας Συμεωνίδης, χαρακτήρισε ως σημείο – “κλειδί” το δεύτερο δεκάλεπτο:

Κρίσιμο σημείο ήταν η δεύτερη περίοδος, όπου ευστοχήσαμε σε διαδοχικά τρίποντα. Αυτό, σε συνδυασμό με το άγχος που είχαν οι αντίπαλοί μας λόγω και της κρισιμότητας του αγώνα έκανε το έργο μας πιο εύκολο. Στο δεύτερο ημίχρονο μάς πίεσαν, αλλά η εμπειρία κάποιων παιδιών και το μεγάλο πάθος που είχαμε στην άμυνα δεν άφησαν τη διαφορά να πέσει κάτω από τους 20 πόντους”, και κατέληξε αναφερόμενος στο παιχνίδι που ακολουθεί απέναντι στον Κρόνο Αγ. Δημητρίου:

“Είναι το δυσκολότερο παιχνίδι μέχρι στιγμής. Πρόκειται για μία ομάδα που ξέρει να δίνει μάχες. Πέρσι μας κέρδισαν δύο φορές. Για να δώσουμε σάρκα και οστά στο “διπλό” στην Πάτρα, πρέπει να πάρουμε τη νίκη και κόντρα στον Κρόνο”.