Το ψυχολογικό βάρος ήταν αρκετά μεγάλο για τον Φίλιππο Βέροιας μετά το μέτριο ξεκίνημα της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα. Πόσω μάλλον όταν ακολουθούσε το ντέρμπι με τον Ηρακλή, ένα κομβικό παιχνίδι για την πορεία των “κόκκινων” στον φετινό μαραθώνιο του ομίλου Βορρά. Παρόλ’ αυτά, όμως, η ομάδα του Δημήτρη Γκίμα παρουσιάστηκε πανέτοιμη και με όπλο την άμυνά της κατάφερε να φτάσει σε μία σπουδαία εντός έδρας νίκη (67-64) παίρνοντας την απαραίτητη ψυχολογική ώθηση εν όψει της δύσκολης συνέχειας.

Ο προπονητής των νεοφώτιστων, Δημήτρης Γκίμας, μιλώντας για την επικράτηση της ομάδας του τόνισε πως το τελικό σκορ είναι πέρα ως πέρα αντιπροσωπευτικό της εικόνας του αγώνα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην… “υπερβολική ευαισθησία που δείχνουν οι διαιτητές απέναντι στον Ηρακλή”, όπως υποστήριξε.

“Πρώτα θέλω να συγχαρώ τους παίχτες μου και αυτό τον υπέροχο κόσμο που βρέθηκε στις κερκίδες. Με γύρισε πολλά χρόνια πίσω, στην εποχή που εγώ ήμουν παίχτης. Αγωνιστικά το παιχνίδι το κερδίσαμε δίκαια αφού για 38 λεπτά ήμασταν μπροστά στο σκορ με μια αποτελεσματική άμυνα η οποία μας χάρισε και την νίκη, κάτι που δεν είχαμε κάνει στα παιχνίδια με το Ανατόλια και το Αιγάλεω“, δήλωσε αρχικά ο κόουτς Δημήτρης Γκίμας για να συνεχίσει αναφερόμενος στη διαιτησία:

“Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι η θέση του Ηρακλή είναι πλασματική και αυτό γιατί η διαιτησία σε όλα τα μέχρι τώρα παιχνίδια του Ηρακλή δείχνει υπερβολικό σεβασμό και αυτό το διαπιστώσαμε και σήμερα με την ανομοιομορφία στα σφυρίγματα. Ο Ηρακλής είναι μεγάλο όνομα, έχει την ιστορία του και έχει πλεονέκτημα αντιμετώπισης στο πρωτάθλημα. Αυτό όμως δεν μειώνει και τις δικές μας πιθανότητες ούτε και τις δυνατότητες να κάνουμε πρωταθλητισμό. Και αυτό θα κάνουμε”.

Σε γενικές γραμμές, στη Βέροια είναι προβληματισμένοι από την χθεσινή διαιτησία των κ.κ. Νικολούλη και Πιτσίλκα και, παρά την τελική επικράτηση, εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να αποστείλουν έγγραφη διαμαρτυρία προς την ΕΟΚ και την ΚΕΔ προσπαθώντας να “προφυλαχθούν” εν όψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.