Στο πλευρό των διοικούντων το Τμήμα Μπάσκετ της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ τάσσεται ο Σωκράτης Λαμπρόπουλος.

Με επιστολή του προς τον υπογράφοντα και το basketblog.gr ο έμπειρος νομικός και πληρεξούσιος του Γιάννη Φιλίππου εκφράζει την απορία του για την κίνηση της ΟΔΚΕ να προσφύγει στον Αθλητικό Εισαγγελέα για την ανακοίνωση κατά των Καραβίτη-Παπαθανασίου. Ο κ. Λαμπρόπουλος αναφέρει τα εξής:

“Διάβασα προσεκτικά την ανακοίνωση της ΑΕΚ και δεν μπόρεσα ειλικρινά να αντιληφθώ τί επιλήψιμο υπάρχει σε αυτήν ώστε η ΟΔΚΕ να προσφύγει στον “Αθλητικό Εισαγγελέα”. Είναι πραγματικά κωμικό να γίνεται τέτοια προσφυγή η οποία ισοδυναμεί με φίμωση οιουδήποτε επιθυμεί να κριτικάρει αποφάσεις των διαιτητών. Είναι δε τραγικό να συμβαίνει αυτό στην ΑΕΚ την ίδια στιγμή που για υβριστικές συμπεριφορές αθλητικών παραγόντων ομάδων της Α1 να μην τολμούν οι διαιτητικές Ομοσπονδίες να κάνουν το ίδιο.

΄Εχω πει επανειλημμένα ότι η ΑΕΚ έχει κερδίσει όλους τους τίτλους με το σπαθί της στο γήπεδο και έχει χάσει πολλούς περισσότερους, εκτός γηπέδου. Οι τωρινοί εκπρόσωποι της ΑΕΚ οφείλουν να συνεχίσουν τον αγώνα τους και να μην υποκύψουν στις πιέσεις διαφόρων καλοθελητών οι οποίοι τους συμβουλεύουν “να τα βρουν με το σύστημα … “.

Επί εποχής Γιάννη Φιλίππου τέτοιες συμβουλές αντιμετωπίζονταν με περιφρόνηση και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται και τώρα. Το σύστημα θα είναι πάντοτε απέναντι στην ΑΕΚ. Θυμίζω μόνο ότι ο εκπρόσωπος του συστήματος έχει εκφραστεί (κατά την τελευταία δεκαετία) επανειλημμένα κατά της ΑΕΚ και υπέρ της αγαπημένης του Ομάδας, γιατί δυστυχώς δεν μπορεί να ακολουθήσει πολιτική ίσων αποστάσεων. Υπενθυμίζω σε όλους έναν παλαιό αγώνα της ΑΕΚ στην Πάτρα …. που κρίθηκε και αυτός στην εκπνοή …

Φιλικά,

Σ.Λ.”