Πριν από (ακριβώς) ένα γύρο είχε δώσει το “παρών” στο κλειστό της Ριζούπολης, στην αναμέτρηση ΑΕΚ – Αμύντα. Ο λόγος για το “πουλί” της “Βασίλισσας” του ’68, Στέλιο Βασιλειάδη. Ο πρώην διεθνής φόργουορντ, που αποφεύγει, όπως ο διάβολος το λιβάνι, την δημοσιότητα, και διαβιώνει χρόνια τώρα μακριά από τα φώτα, μίλησε στο basketblog.gr.

-Είχατε φύγει για γούρι από την Ριζούπολη στο ημίχρονο και όντως η μοίρα του αγώνα άλλαξε. Η ΑΕΚ νίκησε. Θα το επαναλάβετε και στην ρεβάνς της Δάφνης, αν χρειαστεί;

“Είναι γεγονός, ότι τότε είχα… φοβηθεί! Η ΑΕΚ προερχόταν από ένα σερί νικών. Δεν ήθελα να πει κάποιος “πού ήταν τόσο καιρό αυτός; Σήμερα βρήκε να ‘λθει στο γήπεδο;”. Και έφυγα. Πάντως, ψυχοπλακώνομαι. Δεν είναι εύκολο να βλέπεις την ΑΕΚ στην κατηγορία αυτή. Δεν το αντέχεις. Εδώ δεν αντέχαμε πέρσι στην Α2. Πρέπει ν’ ανέβει. Να τελειώνουμε, βρε παιδί μου…”

-Θα πάτε, λοιπόν, στη Δάφνη την Κυριακή;

Θα προσπαθήσω να πάω. Και ελπίζω να μη θέλω πάλι να φύγω στο ημίχρονο!  Και οι οπαδοί της ΑΕΚ πρέπει να πάνε. Το ποδόσφαιρο δεν παίζει στην Αθήνα. Ειδικά από την στιγμή, που το ματς αυτό θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πορεία της ΑΕΚ στο Πρωτάθλημα, πρέπει να υπάρξει στήριξη της ομάδας μπάσκετ. Είχα την αίσθηση ότι δεν θα είναι οριακό το ματς, αλλά να που είναι. Ευκαιρία να ξαναθυμηθώ και εγώ στιγμές από το παρελθόν. Πάθος χρειάζεται από τους παίκτες μας σήμερα. Τσαμπουκάς. Τσαμπουκά… είχαμε και εμείς, όταν είχαμε κερδίσει τον Αμύντα του Ζούπα, του Ακάσογλου, του Ρήγα. Βέβαια, εμείς παίζαμε σε …τσιμέντα”.

-Παρακολουθείτε την ΑΕΚ. Είστε ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα πορεία της.

“Βλέποντας μόνο μερικά λεπτά αγώνα δεν δικαιούμαι να κάνω επιμέρους κρίσεις. Παρακολουθώ όμως. Έχει καλούς παίκτες. Έχασε από τον Κρόνο βέβαια. Και τώρα κρέμεται από μία κλωστή η άνοδος και ενδεχομένως μία επένδυση. Τι να πω; Εντάξει… Τα έχει αυτά ο αθλητισμός. Οι παίκτες της ΑΕΚ έχουν, πάντως, το αγωνιστικό εκτόπισμα να ξεπεράσουν το πρώτο σοβαρό εμπόδιο στον δεύτερο γύρο. Να δώσουν την απαιτούμενη ώθηση στην ομάδα για να φύγει απ’ αυτή τη μιζέρια. Αμαρτία είναι να  βλέπουμε την ΑΕΚ στη Βήτα Εθνική. Όλοι μας θέλουμε να τελειώνει αυτό το μαρτύριο μία ώρα αρχύτερα. Αλίμονο. Η αξία των παικτών της είναι δεδομένη. Σας είπα και πριν. Χρειάζεται και πάθος. Δεν φτάνει πάντα μόνον η αξία…”

Και η σύντομη επικοινωνία μας κατέληξε με… ερώτηση από τον Βασιλειάδη: “Άντε και ανεβαίνει στην Α2 και κατόπιν στην Α1. Με τα χρέη τι θα γίνει;»

Του απαντήσαμε: “Η διοικούσα επιτριπή του Τμήματος Μπάσκετ της ΑΕΚ ανακοίνωσε πρόσφατα, ότι η διαδικασία εκκαθάρισης της ΚΑΕ ξεκίνησε”.

Ο “επίλογος” από τον Βασιλειάδη: “Παρακολουθώ… Τα ξέρω αυτά. Μακάρι να πάνε όλα καλά… Δεν αμφισβητώ τις προσπάθειες των ανθρώπων. Την εκτίμησή σας ρώτησα. Ανησυχώ. Για τους νόμους. Για το ριζικό μας… Τέλος πάντων, εύχομαι από καρδιάς τα παιδιά να τα καταφέρουν την Κυριακή και σε συνδυασμό με άλλες δύο νίκες σε ματς καθοριστικά, να συμβάλλουν στην άνοδο”.