Ο αθλητισμός δεν είναι μόνο τελικά αποτελέσματα, νικητές και ηττημένοι. Είναι φυσικά -και πάνω από όλα- ανθρωπιά και στιγμές ανεξαρτήτως συναισθήματος.

Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, μετά τη νίκη που επιβεβαίωσε και με τον πλέον μαθηματικό τρόπο την άνοδο για πρώτη φορά στην ιστορία του στο επίπεδο της Α2 Ανδρών, ο οργανισμός της Νεανικής Εστίας Μεγαρίδος προσκάλεσε στη γιορτή που είχε στήσει μετά το πέρας της μεταξύ τους αναμέτρησης τους ανθρώπους του Δούκα, οι οποίοι δειπνούσαν εκείνη την ώρα στην περιοχή!

Κάπως έτσι λοιπόν, μετά από ένα παιχνίδι που κρίθηκε στην κόψη του ξυραφιού, οι δύο ομάδες απέδειξαν πως στον αθλητισμό δεν υπάρχουν στενά όρια και “πρέπει”, με τους γηπεδούχους να προσκαλούν για ένα ποτό και μερικά λόγια ουσιαστικά τους φιλοξενούμενους κάνοντάς τους κάπως έτσι αυτόματα μέλη της πλέον σπουδαίας στιγμής της ιστορίας τους μετά και τον προβιβασμό από τον 2ο όμιλο της Β’ Εθνικής στην δεύτερη τη τάξει λίγκα της μπασκετικής χώρας. 

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως μετά τους Πανελευσινιακό και Εθνικό Πειραιά, και το Αιγάλεω, ο άμεσος ανταγωνιστής δηλαδή για την άνοδο στην Α2, εξέφρασε τα δικά του συγχαρητήρια στη ΝΕΜ για αυτό το επίτευγμά της.