Ο νέος προπονητής της ΧΑΝΘ, Σωτήρης Νικολαΐδης, σε δηλώσεις του σχολίασε  από την μία την επιστροφή της ομάδας στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και από την άλλη την επιστροφή του ίδιου στον σύλλογο.

Αναλυτικά όσα είπε ο κόουτς Νικολαΐδης στην ιστοσελίδα ymca.gr :

Για την επιστροφή της ομάδας στην Β’ Εθνική δήλωσε:

«Θεωρούσα δεδομένο ότι η ομάδα ως πρώτη επιλαχούσα θα έπαιρνε το «εισιτήριο» της ανόδου. Η παρουσία της ΧΑΝΘ στη Β’ Εθνική αποτελεί μεγάλη πρόκληση για όλους μας. Μιλάμε για ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα, ο όμιλός μας αποτελείται από 16 ομάδες, κάποιες εκ των οποίων θεωρούνται παραδοσιακές δυνάμεις  με ισχυρά ρόστερ. Όταν έχεις να κάνεις με ένα πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών, στο οποίο οι δύο ομάδες ανεβαίνουν και οι τέσσερις πέφτουν, αντιλαμβάνεσαι πως πρέπει να δημιουργήσεις ένα ανταγωνιστικό σύνολο με υψηλούς στόχους».

Για την απόφαση του να επιστρέψει στο συγκρότημα της συμπρωτεύουσας πρόσθεσε:

«Η ΧΑΝΘ είναι το δεύτερο σπίτι μου, η δεύτερη οικογένειά μου, το μέρος όπου πέρασα αμέτρητες ώρες της ζωής μου αγωνιζόμενος σε όλα της τα τμήματα. Είμαι χαρούμενος που μου δίνεται η ευκαιρία να ηγηθώ φέτος της προσπάθειας. Θα προσπαθήσουμε να συνδυάσουμε την ανάδειξη νέων παιδιών με το αγωνιστικό αποτέλεσμα. Είναι δύσκολο, όμως, η ζωή και το μπάσκετ διδάσκουν ότι μέσα από την σκληρή δουλειά μπορείς να φθάσεις στο στόχο σου».