Ο Γιάννης Ντιμπ ήταν ο πρωταγωνιστής στη νίκη του Ιωνικού Νικαίας απέναντι στον Χολαργό. Ο 29χρονος γκαρντ τελείωσε τον αγώνα με 30 πόντους, πετυχαίνοντας παράλληλα και το νικητήριο καλάθι για την ομάδα του Νίκου Οικονόμου, 1,3″ πριν από τη λήξη.

Ο Ελληνοσύριος παίκτης του Ιωνικού μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας για τις σκέψεις του τη στιγμή που αποφάσισε να πάρει το τελευταίο σουτ, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στην αναμέτρηση με τον Χολαργό, αλλά και στον αγώνα που ακολουθεί με αντίπαλο τον Πανελευσινιακό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη νίκη απέναντι στον Χολαργό: “Είναι μια πολύ σημαντική νίκη, όπως και κάθε νίκη στο πρωτάθλημα. Βέβαια, για μας ήταν και πολύ καλή για ψυχολογικούς λόγους, καθώς η ήττα που κάναμε στην έδρα μας από τον Αμύντα ήταν ένα αποτέλεσμα που δεν θέλαμε. Μπαίνοντας στο γήπεδο με τον Χολαργό είχαμε στο μυαλό μας να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη. Θέλαμε να παίξουμε δυνατά στην άμυνα και να ελέγξουμε τα ριμπάουντ και αυτά τα δυο στοιχεία ήταν που μας έδωσαν και τη νίκη”.

Για τις σκέψεις του όταν πήρε το τελευταίο σουτ: “Εκείνη τη στιγμή ένιωθα καλά και επειδή επιθετικά τα πήγαινα καλά ήθελα να πάρω το τελευταίο σουτ. Δεν σκεφτόμουν σε καμία περίπτωση ότι μπορεί να το χάσω. Ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος και ήθελα να κάνω το καλύτερο δυνατό σουτ κάτω από τις καλύτερες προϋποθέσεις. Εκείνη τη στιγμή δεν προλαβαίνεις να σκεφτείς ότι μπορείς να αστοχήσεις. Είναι δέκα δευτερόλεπτα και θέλεις να κάνεις το καλύτερο που μπορείς. Για όσους είναι εκτός παρκέ μπορεί να είναι ψυχοφθόρο, αλλά για τον αθλητή είναι η στιγμή που σκέφτεσαι μόνο πως θα κάνεις το καλύτερο δυνατό. Και ευτυχώς που το καλάθι μπήκε!”

Για την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Πανελευσινιακό: “Το παιχνίδι με τον Πανελευσινιακό είναι πολύ δύσκολο γιατί ο αντίπαλος προέρχεται από τέσσερις σερί ήττες και αυτό το ματς το θέλει πολύ για να ρεφάρει, προκειμένου να ανέβει βαθμολογικά. Γι’ αυτό τον λόγο θα είναι πολύ δύσκολο για μας”. Ενώ για τα “κλειδιά” της αναμέτρησης ήταν ξεκάθαρος: “Άμυνα και ριμπάουντ είναι τα δυο στοιχεία που θα καθορίσουν την εξέλιξη του αγώνα. Πρέπει λοιπόν σε κάθε ματς που έχουμε μπροστά μας στους δυο αυτούς τομείς να παρουσιαζόμαστε συνεχώς καλύτεροι. Άμυνα και ριμπάουντ είναι οι τομείς που θα μας δώσουν και το ρυθμό στην επίθεση για αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί από το πρώτο λεπτό με τον Πανελευσινιακό”.