Με πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες στον 4ο όμιλο της Β’ Εθνικής, ο Μακεδονικός έχει κάθε λόγο να αισθάνεται καλά για τη θέση του. Ο Σάββας Ντολόπουλος αποφεύγει πάντως τα μεγάλα λόγια και φροντίζει να κρατάει χαμηλά τον πήχη για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε τι είπε στο σάιτ του Μακεδονικού ο προπονητής των “πράσινων”:

– Ποιο είναι το στοιχείο στο οποίο θα πρέπει κυρίως να αποδώσουμε το θετικό ξεκίνημα της ομάδας; Το κλίμα μεταξύ των παικτών και φυσικά του επιτελείου; Η ποιότητα του ρόστερ;

«Το καλό κλίμα της ομάδας, το οποίο δημιουργείται από τους παίκτες και βγαίνει προς τα έξω. Επίσης, η πολύ καλή στήριξη της διοίκησης προς την ομάδα, δηλαδή υπάρχει μια αμφίδρομη σχέση».

– Η ομάδα έδειξε ένα κάπως προβληματικό πρόσωπο σε θεωρητικά ευκολότερους αγώνες, αλλά ήταν άψογη στο μεγάλο ντέρμπι με τον Ερμή Λαγκαδά. Πώς το εξηγείς αυτό;

«Για το συγκεκριμένο παιχνίδι, έχω να πω ότι ήμασταν πάρα πολύ συγκεντρωμένοι. Τα παιδιά ήξερα τι θέλουν στο γήπεδο, για παράδειγμα σε δύο επιθέσεις που τελείωνε ο χρόνος, κρατήσαμε τη μπάλα όσο έπρεπε και σκοράραμε. Ήμασταν γενικά πολύ διαβασμένοι και σε αυτό συνέβαλαν πολύ οι βοηθοί μου, ο Τάσος Μαυροκεφαλίδης και Παναγιώτης Φωτιάδης.

Γενικά κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά, δε γίνεται να κερδίζεις φυσικά με πενήντα πόντους τον καθένα και τους ευκολότερους αντιπάλους. Μην ξεχνάμε και ότι είχαμε μια απραξία 21 ημερών μετά το ρεπό μας και την αναβολή του αγώνα με τη ΜΕΝΤ λόγω κρουσμάτων covid. Αυτό είναι πρόβλημα για κάθε ομάδα, θα υπάρχουν και covid, ρεπό, μπορεί να παίξεις τρία παιχνίδια σε μια εβδομάδα. Όποια ομάδα τα ξεπεράσει αυτά, θα είναι καλά. Αλλά είναι πρόβλημα για τα παιδιά, τα προετοιμάζεις όλη την εβδομάδα, να παίξουμε να είμαστε έτοιμοι, και τελικά τους λες δε θα γίνει το ματς».

– Σε φοβίζει η συνέχεια; Προσθέτει το καλό ξεκίνημα ένα βάρος, μια σκέψη ότι «πρέπει να μείνουμε σε αυτόν τον δρόμο αποτελεσμάτων»; Τι εξέλιξη περιμένεις στον όμιλο;

«Η συνέχεια σίγουρα δε με φοβίζει. Εμείς έχουμε να κάνουμε με τους εαυτούς μας και κοιμόμαστε ήσυχοι το βράδυ, ξέρουμε ότι δουλέψαμε κάθε μέρα. Τώρα, από κει και πέρα, τι θα γίνει την Κυριακή είναι άλλο θέμα. Πρώτα έχουμε να κάνουμε με την ομάδα εμείς, με τους εαυτούς μας. Όσο για τον όμιλο, τα φαβορί, οι ομάδες με τα γεμάτα ρόστερ και τα μεγάλα μπάτζετ, παραμένουν φαβορί».