Ο Μακεδονικός ολοκλήρωσε τη 12η αγωνιστική όντας στην κορυφή του 4ου ομίλου της Β’ Εθνικής μαζί με τον Αίαντα Ευόσμου, κάτι που προφανώς αφήνει άπαντες ικανοποιημένους στο σύλλογο της Θεσσαλονίκης. Προ πάντων χαροποιεί τον Σάββα Ντολόπουλο, ο οποίος βλέπει την ομάδα του να ωριμάζει, όσο περνάει ο καιρός.

Αυτό και πολλά άλλα είπε ο προπονητής του Μακεδονικού, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο σάιτ της ομάδας.

Ολόκληρη η συνέντευξη στο σάιτ του Μακεδονικού:

– Πρώτα απ’ όλα μίλησε μας για την κατάσταση της υγείας σου και της οικογένειας σου, δεδομένης της περιπέτειας σας με τον covid-19 που σε κράτησε μακριά από τα παρκέ:

«Είχε κολλήσει η κόρη μου, ήμασταν όλοι σε καραντίνα. Οι υπόλοιποι το είχαμε περάσει και παλαιότερα. Τέλος πάντων, όλα καλά».

– Από την τελευταία συνέντευξη, μεσολάβησαν έξι αναμετρήσεις, στις οποίες ο Μακεδονικός έκανε και τις δύο πρώτες ήττες του. Η ομάδα παραμένει πρώτη βέβαια. Θεωρείς ότι έχει ωριμάσει από τότε; Ότι έχει βελτιωθεί; Ότι παρέμεινε ίδια ενδεχομένως;

– «Σίγουρα οι ήττες βοηθούν αν τις διαχειριστείς σωστά, αυτό είναι το σημαντικό. Υπάρχει κάποια ωρίμανση στον τρόπο που μάθαμε να κερδίζουμε παιχνίδια. Ξέρουμε τους ρόλους και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να πάρουμε κάποια παιχνίδια. Υπήρχαν περιπτώσεις δηλαδή που ήμασταν πίσω με μεγάλη διαφορά, αλλά στο τέλος κερδίζαμε. Η ομάδα έμαθε να παίζει με τρόπο που της φέρνει τις νίκες στο τέλος και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

– «Τα φαβορί παραμένουν φαβορί», μου είχες πει. Ο Μακεδονικός είναι πλέον φαβορί;

«Ο Μακεδονικός είναι μια ομάδα που είναι οικογένεια και περνάει μια χαρά. Και κάθε Κυριακή χαίρεται που παίζει».

– Όσο έλειπες άφησες στο «πόδι» σου τον Τάσο Μαυροκεφαλίδη και τον Παναγιώτη Φωτιάδη που έκαναν το 2/2 σε δύσκολες αναμετρήσεις. Είναι οι συνεργάτες που θα ήθελε κάθε προπονητής;

«Τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερη συγκέντρωση και μπόρεσαν να καταφέρουν αυτά που είχαμε πει ότι πρέπει να κάνουμε σε αυτούς τους αγώνες. Ήταν συνεπέστατοι σε όσα είπαμε, ακολούθησαν τις οδηγίες και πέτυχαν τις νίκες. Είμαι τυχερός που τους έχω και τους δύο!».

– Τι φέρνει η νέα χρονιά για την ομάδα;

«Η νέα χρονιά είναι για εμάς ότι πάμε να κερδίσουμε στο επόμενο παιχνίδι που έρχεται πρώτο στη νέα χρονιά (σ.σ. γέλια)! Δουλεύουμε και πηγαίνουμε να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι, τα βλέπουμε όλα ξεχωριστά. Έχουμε πάντοτε και την υποστήριξη της διοίκησης που είναι δίπλα μας συνέχεια και χαίρομαι πολύ γι’ αυτό, τους ευχαριστούμε πολύ».