Ο Εθνικός Πειραιώς πραγματοποίησε την τέλεια εμφάνιση στα Μέγαρα το Σάββατο περιορίζοντας πολύ την Νεανική Εστία Μεγαρίδος στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής του πρώτου ομίλου της Β’ Εθνικής. Ο προπονητής του ιστορικού σωματείου του Πειραιά προέβη σε δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα στο τοπικό διαδικτυακό κανάλι, Megara TV, όπου μίλησε για την τακτική προσέγγιση του παιχνιδιού που πήγε κατ’ ευχήν λόγω της αστοχίας των αντιπάλων, ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί την Μεγαρίδα για την προσπάθεια που κάνει και τον τρόπο που λειτουργεί, λέγοντας μάλιστα ότι και η δική του ομάδα ψάχνει έναν χώρο να λειτουργεί έτσι όπως η Μεγαρίδα.

Αναλυτικά όσα είπε αρχικά στο “MegaraTV” ο Κώστας Οικονομάκης:

«Η Μεγαρίδα είναι μία ομάδα που παίζει με ενέργεια, διάθεση σε όλα τα παιχνίδια. Εκείνο που μας βγήκε είναι ότι παίξαμε κλειστά για να μην μας… ματώσουν μέσα στο ζωγραφιστό με τον Μαλούκο, τον Παπαντωνάκο και τον Λούκα. Ήταν άστοχα τα παιδιά. Στατιστικά κάθε φορά που ο Εθνικός παίρνει 30+ ριμπάουντ παίρνει και το παιχνίδι. Σήμερα νομίζω πως ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο λειτουργήσαμε καταπληκτικά και είναι άξια συγχαρητηρίων όλα τα παιδιά που μπήκαν μέσα. Έχουμε ποιότητα γιατί έχουμε έμπειρους παίκτες και πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίσιο τρόπο και στο φινάλε βλέπουμε που θα καταλήξουμε».

Όταν ρωτήθηκε για το τι άλλαξε στην ομάδα μόλις ανέλαβε την τεχνική ηγεσία, τόνισε: «Αυτό που βάλαμε με τον συνεργάτη μου τον Χρήστο Αναστασίου είναι ότι εντάξαμε στην ομάδα τα νέα παιδιά. Η ομάδα είχε δυσλειτουργία. Έπαιζαν 37 λεπτά όλοι οι έμπειροι παίκτες με αποτέλεσμα να μην έχουν ανάσες και να υπάρχουν κενά διαστήματα. Έπρεπε να βρούμε παιδιά τα οποία μπορούσαν να μας βοηθήσουν, σήμερα π.χ. ο Λεκάκης ειδικά στην άμυνα, παρόλο τα λάθη που έκανε στην επίθεση, μας βοήθησε πάρα πολύ. Ο Ασημακόπουλος ο αρχηγός της ομάδας σήμερα ήταν και αυτό πολύ καλός, έβαλε επτά πόντους στο πρώτο ημίχρονο και έπαιξε καλή άμυνα τον Μαλούκο. Το μόνο ουσιαστικό πρόβλημα που έχουμε είναι ο Νίκος Αγγελόπουλος. Είναι μεγάλη μονάδα για εμάς, πάντως τα παιδιά σήμερα κάλυψαν το κενό του και βοήθησαν να πάρουμε μία μεγάλη νίκη στα Μέγαρα για να συνεχίσουμε την μάχη που δίνουμε για την τρίτη ή τέταρτη θέση, γιατί το 1-2 το βλέπω πολύ δύσκολο καθώς Πανερυθραϊκός και Μαρούσι είναι άξιες ομάδες και έχουν χτίσει μεγάλη διαφορά. Εγώ θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην Μεγαρίδα για τον τρόπο που λειτουργεί, με τα παιδιά και τον προπονητή που έχει, τους εύχομαι να τελειώσουν καλά την σεζόν και δεν χάθηκε τίποτα με έναν χρόνο. Ομάδες όπως είναι εδώ πέρα, και κάποιες άλλες ανερχόμενες, θα βοηθήσουν πολύ το μπάσκετ. Αυτό προσπαθούμε και εμείς, να βρούμε έναν χώρο και να λειτουργούμε όπως η Μεγαρίδα.»