Λίγο πριν αρχίσω να γράφω αυτές τις σκέψεις, η πρωταθλήτρια Ευρώπης Σλοβενία, έφευγε από την Ουκρανία με 28 πόντους κατακέφαλα κι έμενε επισήμως εκτός του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας. Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα που κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης το 2017 θα είναι σίγουρα εκτός από μια μεγάλη διοργάνωση και «παίζεται» αν θα είναι στις δύο ομάδες της Ευρώπης που θα πάρουν wild card για το Προολυμπιακό τουρνουά. Άρα κινδυνεύει να είναι εκτός από δύο μεγάλες διοργανώσεις άρα να μην εμφανιστεί στο διεθνές στερέωμα ως το 2020!

Η Εθνική μας ομάδα έχει ήδη περάσει, από τις πρώτες στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας παρά τα προβλήματα που υπήρχαν κι αντιμετώπισαν όσα συγκροτήματα έχουν παίκτες στην Ευρωλίγκα και στο ΝΒΑ.

Κι αυτό επετεύχθη από παιδιά τα οποία άρπαξαν την ευκαιρία της ζωής τους, μέσα από μια παράξενη διαδικασία, να γίνουν διεθνείς. Και όχι μόνο αυτό αλλά να κουβαλάνε το βάρος του να οδηγήσουν την Εθνική στο Παγκόσμιο, σε μια διοργάνωση όπου σχεδόν όλοι όσοι έπαιξαν στα προκριματικά, θα είναι απόντες!
Με λίγα λόγια οι παίκτες αυτοί έδωσαν το 200% προκειμένου να οδηγήσουν την ομάδα σε μια διοργάνωση όπου οι ίδιοι δεν θα είναι παρόντες. Και το ήξεραν από την αρχή.

Μέσα απ’ αυτή την ανωμαλία που δημιούργησε η αδιαλλαξία της Ευρωλίγκας που οδηγεί σε αδιέξοδο, αναδείχθηκαν σημαντικές αξίες στην Εθνική ομάδα με πρώτη και καλύτερη αυτή του ιδανικού συμπαίκτη. Τα παιδιά αυτά απέδειξαν ότι είναι οι καλύτεροι συμπαίκτες. Άρπαξαν την ευκαιρία ζωής να φορέσουν την φανέλα με το εθνόσημο. Έκαναν όχι απλώς το καλύτερο αλλά το τέλειο. Το χάρηκαν και σεβάστηκαν την αποστολή τους.

Γι αυτό οι συγκεκριμένοι παίκτες αξίζουν το πιο ζεστό και παρατεταμένο χειροκρότημα. Γιατί μέσα από μια κατάσταση δύσκολη κράτησαν ψηλά την Εθνική ομάδα και πιθανότατα πριν το Παγκόσμιο να την έχουν ανεβάσει κι άλλες θέσεις (δύο όπως υπολογίζουμε) στο ranking της FIBA.