Η προ των πυλών κατάκτηση του τίτλου για το Ψυχικό αποτελεί την κορυφαία είδηση της 25ης αγωνιστικής στο Νότιο Όμιλο της Β’ Εθνικής καθώς οι “κυανοκίτρινοι” πήραν το “διπλό” στην έδρα του Αμύντα και βρίσκονται μια ανάσα από το… θαύμα. Η ΑΕΚ, όμως, εξακολουθεί να ελπίζει σε ανατροπή των δεδομένων. Αυτά και άλλα πολλά (για την παραμονή) στο Top 5 της 25ης αγωνιστικής, όπως την είδε το basketblog.gr

Πέττα παρόντος…

Ο αγώνας κόντρα στον Αμύντα αποτελούσε το πλέον υψηλό εμπόδιο για το Ψυχικό στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές. Η ομάδα του Γιώργου Ρεμεντέλα κατάφερε, όμως, να το ξεπεράσει και να βρίσκεται, πλέον, μία νίκη μακριά από την Α2 κατηγορία. Πρωταγωνιστής στο “διπλό” των “κυανοκίτρινων” δεν ήταν άλλος από τον Νίκο Πέττα, ο οποίος σημείωσε νταμπλ νταμπλ (37 πόντοι, 14 ριμπάουντ).

Άδικος υποβιβασμός

Έχοντας κερδίσει την ΑΕΚ στις αρχές του β’ γύρου του πρωταθλήματος, πρόδηλο είναι πως ο υποβιβασμός στη Γ’ Εθνική κατηγορία δεν είναι η πλέον… δίκαιη εξέλιξη για τον Κρόνο Αγ. Δημητρίου. Η άνευ ουσίας (εν τέλει) νίκη επί της Ένωσης Ιλίου δεν γιορτάστηκε και, όπως φαίνεται, η “γκέλα” κόντρα στο Πέραμα είναι αυτή που “καταδίκασε” τους νεοφώτιστους σε υποβιβασμό.

Και τώρα οι δυο τους…

Σε σαράντα αγωνιστικά λεπτά θα παίξουν ΟΛΗ τη χρονιά Δούκας και Χαλκίδα. Οι δύο ομάδες κοντράρονται στο “Δαϊς” με φόντο την παραμονή στην κατηγορία καθώς ο νικητής θα ανανεώσει το ραντεβού του με τη Β’ Εθνική, ενώ ο ηττημένος θα… αποχαιρετήσει. Τα αποτέλεσμα της 25ης αγωνιστικής έφεραν τις δύο ομάδες στην ίδια βαθμολογική θέση και, πλέον, όλα θα κριθούν στη μεταξύ τους μονομαχία.

Παραμονή… μέσω Ζωφριάς

Έστω κι αν γνώρισε την εντός έδρας ήττα από τον Αετό, η Νήαρ Ηστ εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή της στην κατηγορία. Οι “κόκκινοι” εκμεταλλεύτηκαν την ήττα του Δούκα και “κλείδωσαν” την υπόθεση “σωτηρία” αποβάλλοντας κάθε άγχος εν όψει της τελευταίας αγωνιστικής και της μονομαχίας με το Ψυχικό.

Όσο… ζει, ελπίζει

Η ΑΕΚ παραμένει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, μία αγωνιστική πριν το φινάλε, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως έχει χάσει κάθε ελπίδα να κόψει πρώτη το νήμα του πρωταθλητή. Η “Ένωση” θέλει να κάνει το καθήκον της στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής απέναντι στην Ένωση Ιλίου και με το μυαλό… στο Ψυχικό θα περιμένει ένα “δώρο” από τη Νήαρ Ηστ. Δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο.