Το πρωτάθλημα πλησιάζει αισίως προς το τέλος του, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η κατάσταση σε κορυφή και “ουρά” ξεκαθαρίζει. Αντίθετα, τα πράγματα γίνονται όλο και πιο περίπλοκα αφού τρεις στροφές πριν το τέλος της σεζόν ΟΛΑ είναι ανοιχτά τόσο για την άνοδο όσο και για τον υποβιβασμό. Σε αυτό σημαντικό ρόλο έπαιξαν τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής, τα σημαντικότερα σημεία των οποίων σας παρουσιάζει το basketblog.gr σε ένα ακόμα Top 5.

Ήταν… επιβλητική

Με μία εμφάνιση ανάλογη του ρόστερ και της ποιότητάς της, η ΑΕΚ πήρε με χαρακτηριστική άνεση τη νίκη απέναντι στο Ψυχικό. Η “Ένωση” μπορεί να βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο, αλλά με όπλο την εξαιρετική της άμυνα και τον γερόλυκο Δημήτρη Δέσπο (20π.) πήρε το δίποντο και, πλέον, μπορεί να ελπίζει βάσιμα πως θα κόψει πρώτη το νήμα του πρωταθλητή στο Νότιο Όμιλο της Β’ Εθνικής.

Αμύντας, ο ρυθμιστής

Καλώς ή κακώς οι ελπίδες της ΑΕΚ για απευθείας άνοδο στην Α2 εξαρτώνται (κατά κύριο λόγο) από την αγωνιστική απόδοση του Αμύντα. Κι αυτό γιατί οι “πορτοκαλί” αποτελούν το πλέον υψηλό εμπόδιο του Ψυχικού μέχρι το φινάλε της σεζόν. Κάτι το οποίο γνωρίζουν καλά στην “Ένωση” αφού σε περίπτωση που η ομάδα των βορείων προαστίων αποδράσει από το κλειστό της Δάφνης με το ροζ φύλλο αγώνα στις αποσκευές του, τότε η κορυφή δύσκολα δεν θα βαφτεί “κυανοκίτρινη”.

Έμπλεξε για τα καλά

Η τιμωρία της έδρας φαίνεται πως έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην ήττα της Νήαρ Ηστ από τον Πανερυθραϊκό. Η ομάδα του Τόλη Καρνέση δεν μπόρεσε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα και σε συνδυασμό με τα άλλα αποτελέσματα της αγωνιστικής και τις νίκες των ομάδων που την ακολουθούν έμπλεξε για τα καλά στα σενάρια του υποβιβασμού αφού έκανε… τα εύκολα δύσκολα.

Ο υπέρ πάντων αγώνας

Έσπερος ΑΟΠΑ και Κρόνος Αγ. Δημητρίου πήραν τις εντός έδρας νίκες που χρειάζονταν και παρέμειναν “ζωντανοί” στη μάχη της σωτηρίας. Το ζητούμενο, πλέον, και για τις δύο ομάδες είναι το απόλυτο στις εναπομείνασες αγωνιστικές, αλλά και συνδυασμός αποτελεσμάτων που θα τους επιτρέψει να εξασφαλίσουν την παραμονή. Η αποστολή τους είναι κάτι παραπάνω από… δύσκολη, αλλά μέχρι να υποβιβαστούν και μαθηματικά, θα ελπίζουν.

Νίκη για να… τελειώνει

Η ήττα στην Πάτρα έβαλε τον Δούκα εκ νέου σε περιπέτειες αφού οι “κυανόλευκοι” έχασαν την ευκαιρία να “κλειδώσουν” την παραμονή παίρνοντας το διπλό. Αυτό, όμως, δεν αγχώνει ιδιαίτερα την ομάδα του Γιάννη Γιαννόπουλου, η οποία στις εναπομείνασες τρεις αγωνιστικές δίνει δύο εντός έδρας παιχνίδια με ομάδες που έχουν κοινούς στόχους (Κρόνος Αγ. Δημητρίου, Χαλκίδα). Ο στόχος είναι σαφής: δύο νίκες και… η παραμονή θα είναι γεγονός.