Με δεδομένη την… καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της 18ης αγωνιστικής, το basketblog.gr σάς παρουσιάζει το Top 5 του Νότιου Ομίλου της Β’ Εθνικής λίγο πιο αργά από το αναμενόμενο. Χωρίς χρονοτριβή, λοιπόν, αυτά είναι τα πέντε (5) στοιχεία της αγωνιστικής που μας έκαναν μεγαλύτερη εντύπωση…

Ανταλλαγή ανακοινώσεων

Το παιχνίδι ανάμεσα σε Νήαρ Ηστ και Κρόνο Αγ. Δημητρίου αναμενόταν συγκλονιστικό, κυρίως λόγω της βαθμολογικής σημασίας που είχε. Το θέαμα που μοίρασαν οι δύο ομάδες, όμως, πέρασε σε δεύτερη μοίρα αφού ο… χαρτοπόλεμος μεταξύ των δύο διοικήσεων ήρθε να επισκιάσει τα πάντα και να μετατρέψει τους πρωταγωνιστές του αγώνα (παίκτες) σε… κομπάρσους.

“Καθάρισε την μπουγάδα”

Η εντός έδρας επικράτηση επί του Έσπερου ΑΟΠΑ ίσως είναι η πλέον σημαντική και καθοριστική για την εξασφάλιση της παραμονής από τον Πανερυθραϊκό. Οι “κόκκινοι” εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο το εντυπωσιακό τρίτο δεκάλεπτο που πραγματοποίησαν (σ.σ.: επιμέρους σκορ 17-3) και με όπλο την εξαιρετική τους άμυνα πήραν το δίποντο “κλειδώνοντας” την παραμονή τους στην κατηγορία.

Πέττας λαμπρός το οδηγεί…

Έχουμε αναφερθεί επανειλημμένως στην καταλυτική παρουσία του Νίκου Πέττα σε ό,τι έχει καταφέρει στο φετινό πρωτάθλημα το Ψυχικό. Ο πολύπειρος γκαρντ/φόργουορντ έβαλε ακόμα ένα… λιθαράκι στο φετινό θαύμα των “κυανοκίτρινων” καθώς με δικό του καλάθι 0.7” πριν τη λήξη χάρισε στην ομάδα του Γιώργου Ρεμεντέλα τη νίκη απέναντι στον Χολαργό με 76-74.

Και τώρα… οι δυο τους

Η εκτός έδρας επικράτηση της ΑΕΚ κόντρα στον Αμύντα σε συνδυασμό με τη νίκη του Ψυχικού επί του Χολαργού υπεραπλούστευσε τα δεδομένα στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα στο Νότιο Όμιλο της Β’ Εθνικής. Κι αυτό γιατί “κλείδωσε” η πρώτη δυάδα της βαθμολογίας με τις δύο ομάδες (Ψυχικό, ΑΕΚ) να κοντράρονται, πλέον, για τον τίτλο του πρωταθλητή. Το, πλέον, κομβικό παιχνίδι αναμένεται να είναι αυτό που θα γίνει μεταξύ τους στη Ζωφριά, όπου θα λύσουν τις διαφορές τους. Εκτός κι αν όλα έχουν κριθεί πολύ νωρίτερα, κάτι που δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Δεν έφτανε ο Μπουρδάνος

Ο Αετός πήρε τη νίκη απέναντι στον Δούκα στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής στον Νότιο Όμιλο της Β’ Εθνικής, αλλά οι 37π. που σημείωσε ο Σωτήρης Μπουρδάνος δεν θα μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητοι. Ο γκαρντ των “κυανόλευκων” έδωσε μία εντυπωσιακή παράσταση στο κλειστό του Χολαργού σκοράροντας κατά ριπάς, χωρίς, όμως, να μπορέσει να δώσει τη νίκη στην ομάδα του.