Σαν κατάκτηση τίτλου πανηγυρίστηκε χθες το απόγευμα στο “Δαϊς” η εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία. Οι “μπλε” του Γιάννη Γιαννόπουλου έκαναν το καθήκον τους απέναντι στη Χαλκίδα κατακτώντας το πιο σημαντικό ροζ φύλλο αγώνα (94-89). Μετά τη λήξη της αναμέτρησης σειρά είχαν… οι πανηγυρισμοί αφού η παραμονή στη Β’ Εθνική ισοδυναμούσε με κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή για την ομάδα των βορείων προαστίων.

Και όχι άδικα, αν αναλογιστεί κανείς πως ο Δούκας έπαιζε σε σαράντα αγωνιστικά λεπτά τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς. Τέλος καλό, όλα καλά, όμως, και αυτό είναι που κρατούν άπαντες στο “Δαϊς“.

Φανερά ικανοποιημένος από την ευτυχή τροπή που πήρε το ντέρμπι παραμονής με τη Χαλκίδα, ο Κωνσταντίνος Δούκας (σ.σ.: εκπρόσωπος του Δ.Σ.) δήλωσε πως “σήμερα (σ.σ.: χθες) αποδείξατε ότι η ομάδα είναι καλή και δίκαια παραμένει στην κατηγορία. Συγχαρητήρια για την αγωνιστικότητα, το πάθος και την αγάπη προς τη φανέλα που σήμερα καταθέσατε. Εκεί που έπρεπε, ήσασταν ψύχραιμοι και δείξατε ότι μπορείτε να καταφέρετε ακόμη περισσότερα στο μέλλον…”, με τον Παντελή Ταρνατόρο (σ.σ.: Γενικός Αρχηγός) να προσθέτει:

“Σας ευχαριστώ για τη μεγάλη χαρά που δώσατε στο Σύλλογο με την παραμονή της ομάδας στην κατηγορία. Σήμερα (σ.σ.: χθες) ένιωσα ότι σκοτώσατε ένα φάντασμα που υπήρχε και περιπλανιόταν από τον προηγούμενο υποβιβασμό της ομάδας από την Α2, πριν λίγα χρόνια. Ευτυχώς η ιστορία δεν επαναλήφθηκε, δεν θα το άντεχα μετά από τόσες προσπάθειες και κόπους που έχει κάνει το τμήμα, αλλά και τις μεγάλες επιτυχίες που έχει γνωρίσει ο ΑΣΕΔ στις υποδομές του”.

Τέλος, ο προπονητής του Δούκα, Γιάννης Γιαννόπουλος, αρκέστηκε να δηλώσει “σας ευχαριστώ για αυτή τη χρονιά και το σημερινό αποτέλεσμα. Είναι σημαντικό που καταφέρατε να κρατήσετε την ομάδα στην κατηγορία. Ο σημερινός (σ.σ.: χθεσινός) τελικός θα είναι μια ανάμνηση που, ό,τι και αν κάνετε στη ζωή σας, θα σας συντροφεύει. Σήμερα (σ.σ.: χθες) πιστεύω πως νιώσατε και καταλάβατε ότι αγωνίζεστε σε έναν μεγάλο Σύλλογο με παράδοση και συνέπεια…”