Φινάλε σε μία άκρως ενδιαφέρουσα και αμφίρροπη χρονιά μπήκε το απόγευμα της Κυριακής στο Νότιο Όμιλο της Β’ Εθνικής. Το Ψυχικό αναδείχθηκε πρωταθλητής, η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει στα μπαράζ ανόδου τον Ηρακλή, ο Δούκας εξασφάλισε την παραμονή του στην κατηγορία, ενώ ο Αετός θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει τις λίγες πιθανότητες για μία θέση στην Α2 κατηγορία σε αγώνα κατάταξης με το Αιγάλεω. Αυτά κι άλλα πολλά στο τελευταίο Top 5 της φετινής σεζόν…

Μεθυσμένη πολιτεία

Η πιο μαγική σεζόν της σύντομης ιστορίας του ολοκληρώθηκε την Κυριακή το απόγευμα για το Ψυχικό. Η ομάδα του Γιώργου Ρεμεντέλα έβαλε το θαυμαστικό στην πρόταση της φετινής σεζόν κερδίζοντας τη Νήαρ Ηστ και κατακτώντας τον τίτλο του πρωταθλητή έδωσε το έναυσμα για τρελά πανηγύρια. Η σαμπάνια έρεε… άφθονη, και όχι άδικα αφού η φετινή χρονιά θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη όλων των συντελεστών της επιτυχίας.

Δικαιοσύνη

Μαγική εικόνα ήταν η παρουσία του Δούκα κοντά στη διακεκαυμένη ζώνη τις τελευταίες αγωνιστικές. Οι “μπλε” “πλήρωναν” την ατυχία τους σε πολλά παιχνίδια, αλλά στον “τελικό” κόντρα στη Χαλκίδα μπόρεσαν να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ και να πάρουν τη νίκη – σωτηρία που έψαχναν. Ο Γιάννης Γιαννόπουλος είδε τους παίκτες του να υπερβάλλουν εαυτούς, κι έτσι μετά το τέλος άρχισε το… γλέντι (δικαίως) για την εξασφάλιση της παραμονής.

Και τώρα η… τιτανομαχία

Η ΑΕΚ έκανε το καθήκον της απέναντι στην Ένωση Ιλίου παίρνοντας το “διπλό”, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να την φέρει στην πρώτη θέση. Η “Ένωση” στρέφει, έτσι, την προσοχή της στο μπαράζ ανόδου απέναντι στον Ηρακλή, σε ένα παιχνίδι που έχει έντονο άρωμα… Α1 καθώς πρόκειται για δύο μεγαθήρια στο χώρο του ελληνικού μπάσκετ.

Ελπίζει ο Αετός

Η νίκη στο ντέρμπι της τρίτης θέσης με τον Πανερυθραϊκό δίνει την ευκαιρία στον Αετό να διατηρήσει τις όποιες (λίγες) ελπίδες έχει για άνοδο στην Α2 κατηγορία. Ο αγώνας κατάταξης με το Αιγάλεω θα γίνει το προσεχές Σάββατο και η ομάδα του Κώστα Παπαμάρκου θέλει να πάρει τη νίκη για να ελπίζει πως σε πιθανές αποχωρήσεις, θα έχει την ευκαιρία να κερδίσει μία θέση στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία της χώρας.

Η δύναμη της παρέας

Οι παίκτες και το προπονητικό τιμ του Ψυχικού τόνιζαν ποικιλοτρόπως καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς πως είναι μια παρέα. Και αυτό μπορεί να ακούγεται τετριμμένο, αλλά αποδεικνυόταν κάθε Κυριακή, είτε με τον τρόπο που πανηγύριζαν τις νίκες, είτε με το κλίμα που επικρατούσε στα αποδυτήρια, το οποίο, όπως ομολογούν άπαντες, ήταν εξαιρετικό. Κι αυτό φαίνεται πως ήταν το μεγαλύτερο όπλο των “κυανοκίτρινων” τη φετινή σεζόν. Η δύναμη της παρέας