Το δρόμο που ακολούθησαν ουκ ολίγες ομάδες ανά την Ελλάδα, αποφάσισε να πάρει και ο ΟΦΗ. Η κρητική ομάδα άλλαξε εν πολλοίς το οργανόγραμμα και τη διάρθρωση του τμήματος μπάσκετ, συνδέοντας ουσιαστικά τις ακαδημίες με την ανδρική ομάδα. Υπεύθυνος του νέου εγχειρήματος θα είναι ο Βασίλης Ράλλης.

Ο προπονητής της ανδρικής ομάδας θα έχει πλέον υπό την ευθύνη του τόσο τη… βιτρίνα του ΟΦΗ, την ομάδα που θα συμμετάσχει στο 2ο όμιλο της Β’ Εθνικής, και περίπου 400 παιδιά που αριθμούν οι ακαδημίες του συλλόγου. Ο ΟΦΗ ανακοίνωσε επίσης την επιστροφή του Νίκου Δελατόλα στο σύλλογο, ο οποίος ανέλαβε ρόλο τεχνικού διευθυντή στην ακαδημίας μπάσκετ. Συν τοις άλλοις, επικεφαλής στα τμήματα μικρών ηλικιών τέθηκε ο Γιώργος Δοκιμάκης και στα γυναικεία η Εφη Ζερβάκη.

«Θεωρούμε σωστό η πρώτη ομάδα και η ακαδημία, να είναι ένα πράγμα. Και η ακαδημία να είναι όσο πιο κοντά στην πρώτη ομάδα γίνεται. Το μπάσκετ είναι ένα. Θέλουμε να δουλέψουμε σαν αδέρφια. Παραλαμβάνουμε μια ακαδημία με αρκετά παιδιά και μια καλή δουλειά, που έχει γίνει τα προηγούμενα χρόνια. Η ακαδημία σε κάθε σύλλογο είναι η βάση για την προώθηση παιδιών στην πρώτη ομάδα. Θα γίνει μια ομαδική δουλειά. Ελπίζω να αυξήσουμε τα παιδιά και να δουλέψουμε όσο καλύτερα μπορούμε», τόνισε στο πλαίσιο της ανακοίνωσης ο Βασίλης Ράλλης.

Ο προπονητής της ανδρικής ομάδας είπε ακόμα: «Έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός και της ανδρικής ομάδας. Δουλεύουμε πάνω στο αγωνιστικό μπάτζετ που θα έχουμε. Θα δούμε τους παίκτες που θα μείνουν από την ομάδα και μετά θα προχωρήσουμε στις μεταγραφές που χρειαζόμαστε».

Η ανακοίνωση του ΟΦΗ:

«Νέα εποχή στην ακαδημία μπάσκετ του ΟΦΗ, η οποία θα συνεχίσει με ένα διαφορετικό οργανόγραμμα δουλειάς ,επικεφαλής του οποίου θα είναι ο προπονητής της ανδρικής ομάδας, Βασίλης Ράλλης.

Η κίνηση αυτή, γίνεται ώστε να υπάρχει καλύτερη επικοινωνία, των ακαδημιών μπάσκετ του ΟΦΗ, με την ανδρική ομάδα και ο προπονητής να έχει μια πλήρη εικόνα του υλικού των ακαδημιών του ΟΦΗ.

Ο ΟΦΗ διαθέτει περίπου 400 παιδιά στις υποδομές του και στόχος είναι η ανάδειξη παιδιών, τα οποία θα μπορέσουν κάποια στιγμή αν πλαισιώσουν την πρώτη ομάδα.

Παράλληλα, στον ΟΦΗ επιστρέφει ο Νίκος Δελατόλας, μια μεγάλη μπασκετική προσωπικότητα του ΟΦΗ, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ακολουθεί με επιτυχία, την προπονητική.

Ο Νίκος Δελατόλας αναλαμβάνει το ρόλο του τεχνικού διευθυντή της ακαδημίας μπάσκετ του ΟΦΗ.

Ακόμη, επικεφαλής των τμημάτων μικρών ηλικιών αναλαμβάνει ο Γιώργος Δοκιμάκης, το έργο του οποίου στις υποδομές του ΟΦΗ, είναι γνωστό τα τελευταία χρόνια.

Επίσης, επικεφαλής των γυναικείων τμημάτων του ΟΦΗ, αναλαμβάνει η Εφη Ζερβάκη.

Μέσα από αυτές τις κινήσεις, το μπάσκετ του ΟΦΗ στοχεύει σε μια καλύτερη λειτουργία της ακαδημίας και μια καλύτερη συνεργασία με την πρώτη ομάδα, που είναι η «βιτρίνα» του τμήματος και θα συμμετάσχει και φέτος στη Β’ Εθνική.

Το σχέδιο αυτό, λειτουργίας της ακαδημίας μπάσκετ του ΟΦΗ, έλαβε την έγκριση από το Δ.Σ. του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, να προχωρήσει».