Η Ένωση Ιλίου βρέθηκε σε δύσκολη θέση, αλλά με μία σημαντική νίκη επί του Πανερυθραϊκού φρόντισε να… απομακρυνθεί εκ νέου από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού. Αν, μάλιστα, συνυπολογίσουμε το παιχνίδι που ακολουθεί απέναντι στο Πέραμα και τους δύο σχεδόν σίγουρους βαθμούς της νίκης, τότε οι ‘μπλε” θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν σαφές προβάδισμα για την παραμονή τους στην κατηγορία.

Για να καταφέρουν, όμως, να επικρατήσουν του Πανερυθραϊκού χρειάστηκαν τη βοήθεια του Χρήστου Στράγκα. Ο έμπειρος σέντερ ήταν ο άσος που έκρυβε στο μανίκι του ο Μάριος Δεσποτάκης αφού με τους 14π. που σημείωσε (season high) οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα.

Ο ύψους 2μ05 παίκτης μίλησε στο basketblog.gr για τη νίκη επί των “κόκκινων”, αλλά και την… αδικία του βαθμολογικού πίνακα τονίζοντας: “Κάθε νίκη είναι ξεχωριστή γιατί το φετινό πρωτάθλημα είναι πολύ δυνατό. Διαθέτει πολύ ανταγωνιστικές ομάδες και παίκτες υψηλού επιπέδου. Εμείς κοιτάμε να παλεύουμε κάθε παιχνίδι και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Πιστεύω ότι το Ίλιον αξίζει να βρίσκεται πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό και πιστεύω ότι μας αξίζει κάτι καλύτερο στη συνέχεια του πρωταθλήματος”.