Η κυριαρχία… της έδρας επέστρεψε μετά από ενάμιση μήνα στον όμιλο Βορρά της Β’ Εθνικής καθώς οι γηπεδούχοι αποδείχθηκαν… κακοί οικοδεσπότες κατακτώντας το ροζ φύλλο αγώνα. Αυτό το ενδιαφέρον στατιστικό, αλλά και τα πολλά ντέρμπι (για ακόμα μια φορά) είναι μόνο δύο μέρη του Top 5 αυτής της αγωνιστικής, όπως τα κατέγραψε το basketblog.gr. Για να τα δούμε, όμως, αναλυτικά…

Φουλ της έδρας

Χρειάστηκε να περάσουν επτά αγωνιστικές για να ξαναδούμε τους γηπεδούχους να κυριαρχούν σε μία αγωνιστική. Οι οικοδεσπότες της 9ης αγωνιστικής είχαν το απόλυτο των επιτυχιών κατακτώντας το ροζ φύλλο αγώνα, για πρώτη φορά μετά την 2η αγωνιστική, οπότε και είχε επαναληφθεί το συγκεκριμένο… νικηφόρο σκηνικό.

Στο σουτ

Για ακόμα μια αγωνιστική, αρκετά παιχνίδια του ομίλου Βορρά της Β’ Εθνικής κρίθηκαν στο σουτ. Πιο συγκεκριμένα, ο Ιωνικός Ν.Φ., ο Ιωνικός Ιωνίας και οι Μαχητές Δόξας Πεύκων έφτασαν στην πηγή, αλλά δεν ήπιαν νερό καθώς δεν μπόρεσαν να πάρουν την εκτός έδρας νίκη απέναντι στους αντιπάλους τους. Αν μάλιστα σε αυτά τα τρία παιχνίδια συνυπολογίσουμε και το Μαρούσι – ΜΕΝΤ, που έληξε υπέρ των γηπεδούχων με 80-76 τότε γίνεται αντιληπτό πως για ακόμα μια Κυριακή, οι προβλέψεις ήταν… ριψοκίνδυνες.

“Λύγισε” στο ντεμπούτο

Η αλλαγή προπονητή στον Ιωνικό Ιωνίας (σ.σ.: ανέλαβε ο Βασίλης Αγγέλης) έδειξε να επηρεάζει θετικά τους νεοφώτιστους αναφορικά με την αγωνιστική τους εικόνα, αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Ήτοι η ήττα. Η ομάδα των Διαβατών εξακολουθεί να βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας (παρέα με τον Πιερικό Αρχέλαο) και, όπως όλα δείχνουν, δύσκολα θα αποφευχθεί το… μοιραίο. Τουλάχιστον, αν δεν μπορέσει να πετύχει κάποιες νίκες τις επόμενες αγωνιστικές.

Στο ίδιο έργο θεατές

Κινδύνευσε με ήττα… μέχρι να αναλάβει δράση ο Αλέξης Μπάρδας. Ο λόγος για το Μαρούσι, το οποίο είδε τη ΜΕΝΤ να “αγγίζει” τη νίκη, αλλά για καλή του τύχη είχε τον πολύπειρο φόργουορντ σε εντυπωσιακή βραδιά. Ο πρώην παίκτης του ΟΦΗ σκόραρε 27π. δίνοντας πολύτιμες λύσεις στον Βαγγέλη Μάγειρα στα κρίσιμα σημεία του αγώνα.

Αποδεικνύεται… εφτάψυχο

Έφτασε κοντά στην πρώτη εντός έδρας ήττα της σεζόν, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας στο τελευταίο δεκάλεπτο και τον Νίκο Μίχαλο (33π.) να… “πυροβολεί” αδιακρίτως, το Αιγάλεω πήρε μία σπουδαία νίκη απέναντι στους Μαχητές Δόξας Πεύκων με 80-77. Η ομάδα του Σάββα Κατσούνη βρίσκεται στα μεσαία στρώματα της βαθμολογίας και ψάχνει το “διπλό” την ερχόμενη Κυριακή απέναντι στο Στρατώνι προκειμένου να κλείσει το 2012 με ιδανικό τρόπο.