Παρακολουθεί την ΑΕΚ όταν του το επιτρέπουν οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις. Ο Θανάσης Δούνης άλλωστε ουδέποτε έκρυψε τα “κιτρινόμαυρα” αισθήματά του κι ας χρειάστηκε να βρεθεί πολλάκις απέναντι στην ομάδα της καρδιάς του. Ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής του Ικάρου Καλλιθέας παρακολούθησε για πρώτη φορά εφέτος την ΑΕΚ στην αναμέτρηση κορυφής με τον Αμύντα στη Ριζούπολη.

Ο πολύπειρος παράγοντας μίλησε στην “ΩΡΑ των σπορ” για την “Ένωση”, αλλά και για τον …Κώστα Τσαπρούνη, που είχε παίκτη για μικρό διάστημα στον Ηλυσιακό.

Τί είπε για Τσαπρούνη: “Πρόκειται για ταλαντούχο παιδί, που αξίζει η ΑΕΚ να τον προσέξει ιδιαίτερα. Τρέχει. Πηδάει σαν… μαύρος. Χρειάζεται δουλειά, αλλά πρέπει και να χρησιμοποιείται. Όπως πρέπει να χρησιμοποιούνται όλοι οι νεαροί ταλαντούχοι παίκτες. Η διαχείριση του συνόλου του έμψυχου δυναμικού αποτελεί το μυστικό της επιτυχίας. Έχω εργαστεί αρκετά χρόνια στον Ηλυσιακό, σε ένα σύλλογο, που βασίστηκε σ’ αυτή την πολιτική και σήμερα αρκετοί παίκτες έχουν βασική συμμετοχή σε μεγάλες ομάδες. Τους είχε δοθεί όμως χρόνος συμμετοχής σε νεαρή ηλικία. Κάποιοι τους εμπιστεύτηκαν”.

Τί είπε για την ΑΕΚ: “Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδήμων για να διαπιστώσει ότι αγωνιστικά η ΑΕΚ βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από τις άλλες ομάδες. Οπωσδήποτε θα βελτιώνεται από αγώνα σε αγώνα.  Ήταν φανερό, ότι της έλειπε ένας παίκτης στην περιφέρεια, αλλά όπως είναι γνωστό, απουσίαζε λόγω προβλήματος υγείας  ο Κουκουράβας. Η ΑΕΚ διαθέτει αρκετούς έμπειρους και ικανούς παίκτες, οι οποίοι κάνουν την διαφορά έναντι των άλλων ομάδων. Αυτό είναι το βασικό της πλεονέκτημα.

Είναι παίκτες, οι οποίοι μπορούν ανά πάσα στιγμή χάρη στο ατομικό τους ταλέντο να βγάλουν την ομάδα από την δύσκολη θέση. Αποτελούν “λίρα εκατό” για κάθε προπονητή. Που μπορεί να βρει λύσεις από το πουθενά. Κάτι τέτοιο έγινε και στο ματς με τον Αμύντα. Η ΑΕΚ διαθέτει επίσης ικανό και φιλόδοξο τεχνικό. Όλα δείχνουν υπέρ της. Αγωνιστικά βρίσκεται πολύ μπροστά από τις άλλες ομάδες. Δεν πρόκειται να χάσει την πρώτη θέση. Από κει και πέρα, βέβαια, υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες, που συντελούν σε μία επιτυχία. Όπως είναι το κλίμα σε μία ομάδα. Όπως είναι η οικονομική σταθερότητα. Αν αυτά πάνε καλά, τότε εντάξει. Δεν έχει να φοβηθεί τίποτε η ΑΕΚ”.

Τί είπε για τα “κιτρινόμαυρα” αισθήματά του: “Δεν έκρυψα ποτέ τι ομάδα είμαι και το ξέρετε. Η ΑΕΚ βρίσκεται πάντα μέσα στην καρδιά μου. Παρακολουθώ με ενδιαφέρον ό,τι συμβαίνει σε όλα τα αθλήματα. Προβληματίζομαι και στενοχωριέμαι για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Από κει και πέρα, όμως, είμαι και επαγγελματίας. Σε όποιον σύλλογο βρίσκομαι δίνω και την ψυχή μου για να προασπίσω τα συμφέροντα του. Για να μπορώ να κοιτάω στα μάτια τους ανθρώπους του συλλόγου, τους συνεργάτες, τους αθλητές. Έχω ευθύνες απέναντί τους και προσπαθώ να κάνω το καλύτερο. Ενίοτε έχοντας απέναντι την ΑΕΚ. Είπαμε όμως. Αυτά έχει ο επαγγελματισμός”.