Έτοιμος για το επόμενο βήμα! Μετά από δύο γεμάτες σεζόν στην Γ’ Εθνική με Ακράτα και ΕΦΑΟΖ (άνοδος), ο Θανάσης Αμβράζης την νέα αγωνιστική περίοδο θα αγωνίζεται στην Β’ Εθνική με την φανέλα του Εθνικού Πειραιώς, ο οποίος έχει ξεκινήσει το… παιδομάζωμα. Μετά τους Μπαρμπαρή και Ζαρκαδούλα, η απόκτηση του Αμβράζη κάνει ακόμα πιο ευδιάκριτο το νεανικό στοιχείο στο ρόστερ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εθνικού και οι πρώτες δηλώσεις του αθλητή ως παίκτης των Πειραιωτών:

«Η Διοικούσα Επιτροπή του τμήματος μπάσκετ του Εθνικού ανακοινώνει την απόκτηση του Θανάση Αμβράζη. Ο 20χρονος καλαθοσφαιριστής προέρχεται από μία εξαιρετική σεζόν με τη φανέλα του ΕΦΑΟΖ.

Ο Έλληνας φόργουορντ ξεκίνησε το μπάσκετ στον Κρόνο Τρικάλων και στη συνέχεια μεταπήδησε στις Ακαδημίες του Παναθηναϊκού. Ο νεαρός καλαθοσφαιριστής αγωνίστηκε στην εφηβική ομάδα των «πρασίνων», πριν μεταπηδήσει στην Ακράτα με την οποία αγωνίστηκε στη Γ΄Εθνική Κατηγορία. Τη φετινή χρονιά φόρεσε τη φανέλα του ΕΦΑΟΖ, με τον οποίο πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις, ήταν από τους πρωταγωνιστές της ομάδας και πανηγύρισε την άνοδο από τη Γ’ στη Β’ Εθνική. Ο Θανάσης Αμβράζης έχει επίσης κληθεί στις εθνικές ομάδες παίδων και εφήβων.

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας μας δήλωσε για τη μεταγραφή του στον Εθνικό: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, που τη νέα χρονιά θα αγωνιστώ σε μία ιστορική ομάδα όπως είναι ο Εθνικός. Θα δώσω το 100%, προκειμένου τη νέα σεζόν να βοηθήσω την ομάδα μου να εκπληρώσει τους στόχους της στο πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής Κατηγορίας. Ελπίζω να φανώ αντάξιος των προσδοκιών και να δικαιώσω τη Διοίκηση και το τεχνικό τιμ για την εμπιστοσύνη του».»