Ιστορική ήταν η χθεσινή ημέρα (Τρίτη 15/10) για τον Εθνικό καθώς η ομάδα του Πειραιά πέτυχε την «παρθενική» της νίκη στην Β’ Εθνική επικρατώντας του Πανερυθραϊκού με 68-67 στο κλειστό του Περάματος.

Ο πολύπειρος τεχνικός της ομάδας, Κώστας Σορώτος μίλησε στο BasketBlog.gr για το τι σημαίνει αυτή η πρώτη νίκη για την ομάδα του, για το σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε με το γηπεδικό (θυμίζουμε ότι ο Εθνικός αγωνίστηκε στο ουσιαστικά ουδέτερο κλειστό του Περάματος καθώς το κλειστό του Κερατσινίου δεν αδειοδοτήθηκε) και για την απόδοση της ομάδας του, η οποία κατά το ίδιο είχε διαφορετική εικόνα στο πρώτο και άλλη στο δεύτερο ημίχρονο:

«Είναι πολύ σημαντικό για μια ομάδα να ξεκινάει με νίκη στην πρεμιέρα ενός πρωταθλήματος, και από αυτή την άποψη είναι μια πολύ σημαντική νίκη και ειδικά αν αναλογισθεί κανείς τον τρόπο που έγινε, και ότι επιτευχθεί σε ένα ουδέτερο γήπεδο στο οποίο δεν είχαμε ξαναμπεί μέσα, οπότε ουσιαστικά το «πλεονέκτημα» της έδρας δεν είχε κάποια ισχύ. Έτσι το μόνο που κρατήσαμε εμείς ήταν το άγχος του γηπεδούχου. Έγιναν πολλά παράξενα σε αυτό το παιχνίδι με βασικότερο από όλα τον ορισμό του μόλις 24 ώρες πριν την έναρξη του. Ουσιαστικά εμείς κάναμε μια προπόνηση καθώς είχαμε δώσει την Κυριακή ρεπό, και κάναμε μια (προπόνηση) την Δευτέρα το βράδυ στις 22:00. Το γηπεδικό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τον Εθνικό και πολύ φοβάμαι ότι θα πρέπει να συνηθίσουμε με την ιδέα ότι θα παίξουμε 26 παιχνίδια εκτός έδρας».

Στη συνέχεια μίλησε για την εικόνα της ομάδας τονίζοντας: «Η εικόνα μας στο πρώτο ημίχρονο ήταν για ομάδα που έχει φιλοδοξίες ενώ η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν απογοητευτική».

Μοιραίο ήταν η συζήτηση μας μαζί του να στραφεί και στις διαμαρτυρίες των ανθρώπων του Πανερυθραϊκού για την τελευταία φάση με τα βήματα που δόθηκαν στον Τάσο Καλλιανιώτη είπε: «Με όλο το σεβασμό και στην ομάδα του και στον αξιοπρεπέστατο σύλλογο τους, και χωρίς καμία διάθεση αντιδικίας έχω να πω ότι υπάρχει το βίντεο στην διάθεση του καθενός και είναι ξεκάθαρο. Η μόνη αδικία που υπήρξε χθες ήταν ότι με την εικόνα μας στο δεύτερο ημίχρονο αδικήσαμε τον εαυτό μας. Θέλω να ευχηθώ καλή συνέχεια και στις δύο ομάδες».

Τέλος μίλησε για την βοήθεια του κόσμου του Εθνικού τους οποίους θέλησε να ευχαριστήσει: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο του Εθνικού για την βοήθεια του μέσα σε απόλυτα πολιτισμένα επίπεδα που συντέλεσαν στο να γίνει το παιχνίδι…έτσι όπως πρέπει να γίνονται όλα τα παιχνίδια».