Η ομάδα του ΚΑΟ Κορίνθου ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τον Νίκο Λιακόπουλο εν όψει της νέας αγωνιστικής σεζόν και το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας. 

Ο Λιακόπουλος δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς είναι ένας άξιος αθλητής και γνωστός στις εθνικές κατηγορίες εδώ και αρκετά χρόνια. 

Ο 37χρονος γκαρντ διαθέτει πλούσιο βιογραφικό, καθώς είχε ξεκινήσει τα πρώτα του μπασκετικά βήματα από τον Σπόρτιγκ, εκεί που αναδείχθηκε δεύτερος σκόρερ της Α2. Έπειτα αγωνίστηκε στα “σαλόνια” της Α1 με το Μαρούσι.

Στη συνέχεια φόρεσε τη φανέλα των εξής ομάδων: Ηράκλειο, Ηλυσιακός, Δάφνη, Παγκράτι, Ηρακλής, Ερμής Περάματος, Κολοσσός Ρόδου, Κηφισιά, Φάρος Κερατσινίου, Πανελευσινιακός, Ιωνικός Νικαίας και Διαγόρας Δρυοπιδέων.

Την περασμένη σεζόν στην ομάδα από το Αιγάλεω στην Α2 μέτρησε 20,9 πόντους, 4 ριμπάουντ και 6 ασίστ κατά μέσο όρο σε 17 αγώνες που συμμετείχε. Ο ΚΑΟ Κορίνθου φαίνεται πως “χτίζει” ιδανικά το ρόστερ του εν όψει της νέας σεζόν και της “πρόκλησης” της Β’ Εθνικής, καθώς μετά και την επιστροφή του Δημήτρη Μακρή και την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Γιώργο Κωνσταντίνου, πυροδότησε τη “βόμβα” που ονομάζεται Νίκος Λιακόπουλος.

Δείτε την ανακοίνωση του ΚΑΟ  Κορίνθου:

“Ιστορικό deal με Λιακόπουλο!
Είναι η μεταγραφή της χρονιάς! Η μεταγραφή που κανείς δεν περίμενε να γίνει αλλά… έγινε! Ο Νίκος Λιακόπουλος, παίχτης εγνωσμένης αξίας, παίχτης πρωταγωνιστής και ηγέτης, παίχτης – στόχος κάθε διοίκησης και προπονητή, έδωσε τα χέρια με το Σταύρο Δανιήλ και… έρχεται Κόρινθο !
Γνωστός ως «εκτελεστής» ο 37χρονος σήμερα γκαρντ, επέλεξε να πει «ναι» στην πρόταση που του έγινε από τον φίλο του Σταύρο Δανιήλ και να φορέσει τα χρώματα του ΚΑΟΚ τη σαιζόν 2020-2021 παρ ότι τα σενάρια τον ήθελαν – μεταξύ άλλων- να οδεύει προς την Αχαϊκή πρωτεύουσα και τα σαλόνια της Α2!
Η αποδοχή της πρότασης αποτελεί για τον ΚΑΟΚ τιμή! Για την δε πόλη της Κορίνθου «ιστορία» αφού μέχρι και σήμερα είναι το μεγαλύτερο όνομα που έρχεται για ν αγωνιστεί στα χρώματά της, στα χρώματα του ΚΑΟΚ!
Ο Νίκος ξεκινά την καριέρα του στον Σπόρτινγκ και από νωρίς, μόλις στα 18 του χρόνια, δείχνει την επιθετική δεινότητά του, αναδεικνύεται τη σαιζόν 2001-02 δεύτερος σκόρερ της Α2. Στα 19 του «πατά» στα γήπεδα της Α1 με το Μαρούσι για ν ακολουθήσουν τα γήπεδα της Α2 και μια 8ετιά κατά την οποίαν διαπρέπει με την συνολική παρουσία του ως παίχτης και «τρομοκρατεί» όλα τα αντίπαλα καλάθια!
Ο Σπόρτινγκ, το Ηράκλειο, ο Ηλυσιακός, η Δάφνη, το Παγκράτι, ο Ηρακλής, ο Ερμής Περάματος, ο Κολοσσός Ρόδου, η Κηφισιά, ο Φάρος Κερατσινίου, η Ελευσίνα, ο Ιωνικός είναι μόνο κάποιες από τις ομάδες που έχει αγωνιστεί. Κοινός παρανομαστής όλων; Τα καταπληκτικά νούμερα απόδοσης του! 2005-06, 12.9 π, μ.ο, 2006-07, 10.1 π, μ.ο, 2007-08, 17.1π μ.ο, (2008-09, 12,1 π μ.ο, 2009-11, 24,9 π μ.ο, 2011-2012 7.6 π μ.ο ,2.2 ασίστ μ.ο, Έχει καταγραφεί ως πρώτος σκόρερ της Α1 την σαιζόν 2011 και της Α2, τις σαιζόν 2010-2011 και 2019-2020.
Με αμέτρητα «χιλιόμετρα» στις μεγάλες κατηγορίες, με επιτυχίες και ικανότητες ζηλευτές για κάθε παίχτη, ο Νίκος παραμένει χαμηλών τόνων και ευθαρσώς δηλώνει πως στόχος του πάντα είναι να «χαίρεται το παιχνίδι»! Χαρακτηριστική παραμένει η δήλωση του όταν συνειδητά αποφάσισε να εγκαταλείψει την Α1 «Ήθελα να παίζω μπάσκετ με τους φίλους μου χωρίς να με ενδιαφέρει η ομάδα ή η κατηγορία στην οποία αγωνίζομαι και γι’ αυτό πήρα την απόφαση να φύγω από την Α1. Θα ξαναγυρνούσα εκεί μόνο για να διασκεδάσω και να χαρώ το μπάσκετ σε κορυφαίο επίπεδο μαζί με την παρέα μου».»
Νίκο σε καλωσορίζουμε στην Κόρινθο και στον ΚΑΟΚ! Σε καλωσορίζουμε στην παρέα που θέλει ότι και εσύ… ν απολαμβάνει το μπάσκετ!
Άλλωστε… σου πηγαίνει το κόκκινο!” 

Δείτε την ανάρτηση του νέου προπονητή της Κορίνθου Κώστα Σορώτου:

“Ο Νίκος Λιακόπουλος θα είναι παίκτης της Κορίνθου. Ότι και να πω για την αξία του Νίκου σαν παίκτη , μετά την καριέρα που έχει διαγράψει , θα είναι περιττό. Σαν αντίπαλο πάντα τον σεβόμουνα και έμαθα την αξία του σαν παίκτη και σαν άνθρωπο. Είναι μεγάλη η χαρά μου που θα συνεργαστώ με τον Νίκο και ευχαριστώ τον ίδιο για την προτίμηση του και τη διοίκηση για τις ενέργειές της να τον φέρει στην ομάδα μας. Συνεχίζουμε….”

Δείτε τη δημοσίευση του συλλόγου, αλλά και αυτή του coach Σορώτου:

Ο Νίκος Λιακόπουλος θα είναι παίκτης της Κορίνθου. Ότι και να πω για την αξία του Νίκου σαν παίκτη , μετά την καριέρα…

Δημοσιεύτηκε από Sorotos Kostas στις Τρίτη, 18 Αυγούστου 2020 

Ιστορικό deal με Λιακόπουλο! Είναι η μεταγραφή της χρονιάς! Η μεταγραφή που κανείς δεν περίμενε να γίνει αλλά… έγινε!…

Δημοσιεύτηκε από ΚΑΟ Κορίνθου στις Τρίτη, 18 Αυγούστου 2020