Τον Τάσο Καλλιανιώτη είχα την ευκαιρία και την τύχη να τον γνωρίσω το 2008 όταν ο Σάββας Κατσούνης τον έφερε στο Παγκράτι, με τον 25χρονο τότε γκαρντ/φόργουορντ να κάνει το μεγάλο άλμα στην καριέρα του. Πλέον, πέντε χρονιά μετά ο 30χρονος Καρυστινός άσσος αποτελεί, μαζί με τον 41χρονο Στέλιο Κοντούδη, μια από τις σημαίες του Πανερυθραϊκού, αποτελώντας ένα παίκτη που κάνει το προπονητή του να κοιμάται εύκολα. Ο απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου εκτός από εξαιρετικός επιστήμονας, αποτελεί και πρότυπο αθλητή, και την περασμένη Τρίτη (15/10) με τους 25 πόντους του με 7 τρίποντα παραλίγο να κερδίσει μόνος του τον Εθνικό, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, με την τελευταία φάση και τα βήματα που του στηρίχτηκαν να ξεσηκώνουν κύμα διαμαρτυρίας από πλευράς της «ερυθρόλευκης» διοίκησης.

Πλέον, και με τη Νήαρ Ήστ να περιμένει την προσεχή Κυριακή (20/10) στο επίσης ουδέτερο «Ζηρίνειο» ο Τάσος Καλλιανιώτης μίλησε στο Basketblog.gr κυρίως για το παιχνίδι με τον Εθνικό, ενώ διατυπώνει και την άποψη του για την τελευταία φάση, μια άποψη που δείχνει ξεκάθα το ήθος του: «Στην αρχή του παιχνιδιού μπήκαμε πολύ αγχωμένοι και χωρίς ενέργεια. Ο Εθνικός έπαιξε πολύ ισορροπημένο παιχνίδι και με τη βοήθεια της δική μας ολιγωρίας, αλλά και τους ποιοτικούς του παίκτες σκόραρε με όλους τους δυνατούς τρόπους. Ωστόσο, στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε ποιο παθιασμένοι και με σωστή αλλαγή της τακτικής μας και της αγωνιστικότητας μας φέραμε το ματς στο πόντο» για να συνεχίσει: «Θεωρώ ότι ήμουνα πολύ τυχερός! Ήθελα να κάνω κάτι να αλλάξει η έκβαση του παιχνιδιού και έτσι πήρα «τραβηγμένες» προσπάθειες, ήτανε η μέρα μου και ευστόχησα σχεδόν σε όλες. Η ομάδα είναι έτσι στημένη που κάθε αγωνιστική θα υπάρχει άλλος παίκτης που θα κάνει ένα πολύ καλό ματς, και ίσως να υπάρχει και κανένας που να ξεχωρίσει καθώς αυτή είναι η φιλοσοφία μας όντας είμαστε ομάδα συνόλου». 

Αναφορικά με την τελευταία φάση ο 30χρονος γκαρντ/φόργουορντ μας παρέπεμψε στο σχετικό βίντεο: «Όσον αναφορά την τελευταία φάση, δεν θέλω να σχολιάσω τίποτα, εξάλλου όπως έγραψε και κάποιος συνάδελφος σας «υπάρχει το βίντεο και ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του». Μακάρι να ήτανε πιο καθαρή η φάση και να βλέπαμε ένα πιο ευχάριστο φινάλε για την ομάδα μας».