Με την άνοδο της ομάδας στη Β’ Εθνική, με δεδομένη και την άνοδο του Ιπποκράτη Κω στην Α2, η Ένωση Ιλίου θέλησε να ξεκινήσει δυναμικά τη νέα της εποχή με την απόκτηση ενός ικανότατου γκαρντ, αλλά και ενός παίκτη με τεράστιες εμπειρίες. Ο λόγος για τον Δημήτρη Τσακίρη. Η διοίκηση του συλλόγου τα βρήκε με τον έμπειρο παίκτη και ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτησή του.

Ο Τσακίρης έχει κάνει μια σημαντική διαδρομή στον χώρο του μπάσκετ και δη στις μικρές κατηγορίες. Εχει περάσει από το Μαρούσι, το Σπόρτιγκ, τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας, ενώ πέρσι φορούσε τη φανέλα του Πανερυθραϊκού και είχε μέσο όρο 7.9 πόντους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ενωσης Ιλίου:

Ο Α.Ο. Ένωση Ιλίου ανακοινώνει την απόκτηση του έμπειρου γκαρντ Δημήτρη Τσακίρη, ο οποίος την αγωνιστική περίοδο 2018-2019 θα ενισχύσει σημαντικά την ομάδα μας και θα την βοηθήσει να επιτύχει τους στόχους της.
Ο Δημήτρης Τσακίρης βρέθηκε στα γραφεία του συλλόγου, όπου παρουσία του Προέδρου της Ένωσης Ιλίου κυρίου Γεώργιου Λιόση επισημοποίησε την έναρξη της συνεργασίας μας (φωτό).

Ο έμπειρος γκαρντ ήταν από τους πρωταγωνιστές της πορείας του Πανερυθραϊκού στο πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής την περυσινή αγωνιστική σεζόν, ενώ έχει περάσει από τις ομάδες του Ιωνικού Ν.Φ., του Αμαρουσίου, της ΦΕΑ, του Αετού και του Σπόρτιγκ.

Η Ένωση Ιλίου καλωσορίζει στην οικογένεια της τον Δημήτρη Τσακίρη και του εύχεται υγεία και μόνο επιτυχίες με την ομάδα μας.