Είχαν συναποφασίσει (διοίκηση-παίκτες της ΑΕΚ) μετά την άσχημη εμφάνιση με την Ένωση Ιλίου να τηρήσουν “σιγή ιχθύος”. Όπερ σημαίνει να κοιτάξουν μπροστά και να αφοσιωθούν στη δουλειά τους εντός του παρκέ, μακριά από δηλώσεις.

Η απροσδόκητη εξέλιξη στον Άγιο Δημήτριο έγινε αιτία και αφορμή μαζί για να αποδεχθεί ο Αλέξης Φαλέκας το κάλεσμά μας. Ο αρχηγός της ΑΕΚ έστειλε μήνυμα συσπείρωσης μέσω του basketblog.gr:

Είναι γεγονός ότι η χθεσινή ήταν μία κάκιστη ήττα, με την έννοια ότι ήταν εκτός προγράμματος. Δεν μπορούμε να πούμε κάτι άλλο, όμως, αυτή την ώρα. Ο αγώνας με τον Κρόνο είναι παρελθόν. Έχουμε μπροστά μας άλλους δέκα αγώνες και εκεί πρέπει να εστιάσουμε. Δεν νομίζω, ότι εξυπηρετεί κάπου το να αρχίσουμε να ρίχνουμε ευθύνες ο ένας στον άλλο. Είναι κακό, που ακολουθεί ρεπό για μας στο Πρωτάθλημα, καθώς θα ήταν προτιμότερο να έχουμε επίσημο αγώνα, προσδοκώντας στην επόμενη νίκη. Σε κάθε περίπτωση, το κλίμα είναι καλό στην ομάδα. Πρέπει να προχωρήσουμε το ίδιο ενωμένοι. Πρέπει να υπάρχει ηρεμία. Να μην υπάρχει άγχος…”

Και ο Φαλέκας κατέληξε: “Μη νομίζετε, ότι οι παίκτες δεν είμαστε στενοχωρημένοι. Είμαστε πλήρως συνειδητοποιημένοι. Η πίκρα είναι μεγάλη. Ασφαλώς και δεν μπορούμε να πούμε ότι όλα πήγαν καλά. Κανένας, όμως, απ’ όσους ήταν στο γήπεδο και είδαν το ματς δεν μπορεί να κατηγορήσει τους παίκτες της ΑΕΚ, ότι δεν προσπάθησαν”.