Η ΑΕΚ ήταν εκ προοιμίου το φαβορί της αναμέτρησης με τον Δούκα. Η ΑΕΚ δίχως να έχει απολύτως ετοιμοπόλεμους τους Πολυτάρχου και Βεσκούκη, που θέλουν χρόνο για να ανεβάσουν ταχύτητα μετά τον τραυματισμό τους, θα κέρδιζε ενδεχομένως ακόμη κι αν έπαιζε ο Γιαννούλης!

Η διαφορά εμπειρίας και ποιότητας μεταξύ των δύο ομάδων ήταν εμφανής. Την έκαναν λιγότερο εμφανή, όμως, τα παθιασμένα “σχολαριόπαιδα” του Γιάννη Γιαννόπουλου, που ξάφνιασαν ακόμη και τον προπονητή τους! Κι ας έχει εμπειρία ετών (ο Γιάννης) στις ηλικίες αυτές από την θητεία του στα εθνικά κλιμάκια.

Μπορεί ο Γιώργος Κοψαύτης να “έκλεψε την παράσταση” προς στιγμήν, αφού αναγκάστηκε στο διάβα της αναμέτρησης να διανύσει μερικά μέτρα και να πετύχει καλάθι, φορώντας μόνον ένα… παπούτσι (σ.σ. το άλλο το έχασε κάπου στο παρκέ), γεγονός που προκάλεσε γέλια ένθεν και ένθεν. Όμως, ο εικοσάχρονος… Δούκας ήταν ομάδα «να ΄χεις χίλια μάτια να την βλέπεις», διότι ανέδυε από το εσωτερικό της φλόγα, ζωντάνια, ένταση, νιάτα! Ομάδα με μέσο όρο τα… 20 και κάτι έτη. Οι παίκτες της κάθονται προσοχή όταν μιλάει ο “κύριος Γιαννούλης”. Και από συστολή και από σεβασμό και επειδή  δίνουν μάχη για να συνηθίσουν τον πρώην διεθνή σέντερ με τις πολλές κιλοβατώρες αγωνιστικής δράσης υψηλού επιπέδου δίπλα τους.

Ο στόχος στο ΔΑΙΣ είναι συγκεκριμένος. Δεν συνιστά ο πρωταθλητισμός ζητούμενο. Η παραμονή είναι ένας στόχος. Και είναι εφικτός. Και δω θα παίξει καταλυτικό ρόλο η παρουσία του “Γιαν-Γιαν”. Δικαιολογημένα ο προπονητής της ΑΕΚ έβγαλε το καπέλο στον τεχνικό του Δούκα. “Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Δούκα και στον Γιάννη Γιαννόπουλο προσωπικά, διότι επιμένουν στην φιλοσοφία της παραγωγής νέων αθλητών“, είπε χθες ο Βαγγέλης Ζιάγκος.

Δεδομένο είναι και τούτο: Μπορεί ο υπερήλικας… Μπουρδάνος (των μόλις 25 Μαίων) να ξεχώρισε, χθες, σαν την μύγα μέσα στο γάλα, αλλά ποιος βάζει το χέρι του στην φωτιά για το μέλλον των πιτσιρικάδων, που έπαιξαν μαζί του; Γνωρίζουμε καλά τον Σπανάκο. Ένα παλικαράκι με άγνοια κινδύνου και φυσικό ταλέντο το οποίο αξίζει να προσέξει κανείς.

Καλού-κακού όμως ας ανατρέξει κανείς στην καλαίσθητη επίσημη ιστοσελίδα των Εκπαιδευτηρίων (“ased.gr”) για να δώσει βάση σε όλα τα ονόματα που καταγράφονται στο ρόστερ της ομάδας μπάσκετ και ας τα “αποθηκεύσει” κατόπιν στη μνήμη του… Αξίζει τον κόπο.