Στη Νίκαια βρίσκονται με το τηλέφωνο στο χέρι…περιμένοντας τις εξελίξεις αναφορικά με την πολυπόθητη άνοδο τους στην Α2 Ανδρών, αλλά πλέον εκτός από τον head coach που είναι ο Περικλής Ταυρόπουλος, προχώρησαν και στην πρώτη τους μεταγραφή, υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας με τον Σωτήρη Μπουρδάνο, γεγονός για το οποίος σας είχε ενημερώσει το basketblog.gr από τις 15/7 με το ρεπορτάζ του (Θέλει το «μπαμ» με Μπουρδάνο ο Ιωνικός).

Ο 30χρονος γκαρντ μετά από ένα χρόνο στα Πεύκα με τους Μαχητές (είχε 7,2 πόντους κατά μέσο όρο στο πρωτάθλημα της Α2) επέστρεψε για προσωπικούς λόγους στην Αθήνα, με τον Ιωνικό να μην χάνει ευκαιρία, και να αποκτάει έναν σκόρερ ολκής. Ωστόσο οι Νικαιώτες δεν σταματούν εκεί, έχοντας έρθει πολύ κοντά σε δυο ακόμα αθλητές. Αρχικά στο στόχαστρο τους είναι ο Διονύσης Καπινιάρης, ο οποίος την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής με την Ένωση Ιλίου έχοντας 9 πόντους ανά παιχνίδι, ενώ ο 25χρονος γκαρντ έχει αγωνιστεί επίσης σε Κύμη (κέρδισε την άνοδο του στην Α2 από την Β’ Εθνική), Ψυχικό (Α2 με 4,9 πόντους), Πέραμα (Α2 με 7,7 πόντους) και Ηλυσιακό.

Εκτός από τον Καπιάρη, μεγάλος στόχος στις θέσεις μέσα στην ρακέτα είναι ο πολύπειρος σέντερ Κώστας Μαχαίρας, ο οποίος διαθέτει τεράστια εμπειρία από τις Εθνικές κατηγορίες. Ο 32χρονος σέντερ την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στην ΑΕ Λιβαδειάς έχοντας εξαιρετικά νούμερα (10,9 πόντους και 9,2 ριμπάουντ), ενώ την σεζόν 2014-15 βρέθηκε στον Εθνικό και πάλι στην Α2 έχοντας 10,1 πόντους και 5,4 ριμπάουντ. Έχει επίσης εμπειρία με Μαρούσι, Πανερυθραϊκό, Παγκράτι, Νήαρ Ήστ, Κολοσσό Ρόδου και Μίλωνα.