Η 21η Σεπτεμβρίου έχει συνδεθεί εδώ και 40 χρόνια με την παγκόσμια ημέρα για την ειρήνη. Για την ακρίβεια, η συγκεκριμένη μέρα καθιερώθηκε το 1981 από τον ΟΗΕ και έκτοτε γιορτάζεται με διάφορες εκδηλώσεις ανά τον κόσμο.

Αυτό το γεγονός, λοιπόν, ώθησε το Παλαιό Φάληρο να ενώσει τη φωνή του με τις υπόλοιπες και να ζητήσει το… αυτονόητο: ειρήνη. Διαβάστε τι είπαν για την Παγκόσμια Ημέρα για την Ειρήνη ο Μάριος Γούναρης, ο Νίκος Ζώρζος, ο Γιώργος Λυτόπουλος, ο Γιώργος Βλασσόπουλος και ο Γεράσιμος Ανδρεάτος.

ΜΑΡΙΟΣ ΓΟΥΝΑΡΗΣ: «Αν μπορούσα θα έφερνα στον κόσμο Παγκόσμια Ειρήνη γιατί… στην πραγματικότητα δεν έχουμε να χωρίσουμε ΤΙΠΟΤΑ».

ΝΙΚΟΣ ΖΩΡΖΟΣ: «Αν μπορούσα θα έφερνα στον κόσμο Παγκόσμια Ειρήνη γιατί… είναι άδικο να χάνεται κόσμος».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΥΤΟΠΟΥΛΟΣ: «Αν μπορούσα θα έφερνα στον κόσμο Παγκόσμια Ειρήνη γιατί… είναι άδικο να χάνονται ζωές για γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντ».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ: «Αν μπορούσα θα έφερνα στον κόσμο Παγκόσμια Ειρήνη γιατί… είναι ένα αγαθό που πρέπει να απολαμβάνουν όλοι οι άνθρωποι».

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΝΔΡΕΑΤΟΣ: «Αν μπορούσα θα έφερνα στον κόσμο Παγκόσμια Ειρήνη γιατί… έχουμε ξεχάσει πως είναι να είσαι ελεύθερος».