Η συμπλήρωση 90 χρόνων από την ίδρυση του Πανελευσινιακού (1931) δεν θα μπορούσε να μην εορταστεί καταλλήλως στην Ελευσίνα. Ακόμα και εν μέσω πανδημίας. Έτσι, αρχής γενομένης από την Τρίτη (23/3), ο Δήμος Ελευσίνας σήμανε την έναρξη μιας σειράς εορταστικών εκδηλώσεων για τα 90 χρόνια του συλλόγου.

Η αρχή έγινε το απόγευμα της Τρίτης (23/3) από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με τις ομιλίες του Δημάρχου Αργύρη Οικονόμου, του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Ελευθέριου Κοσμόπουλου, του Προέδρου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων, Κλέαρχου Τζαφέρη, του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής για τον εορτασμό των 90 χρόνων, Παναγιώτη Λινάρδου, του Προέδρου του τμήματος ποδοσφαίρου Κώστα Αθανασίου, του Προέδρου του στίβου Κώστα Οικονομόπουλου και του προέδρου του μπάσκετ Γιάννη Φιλίππου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε ένα video-αναδρομή των 90 ετών του συλλόγου, ενώ ο Γιάννης Φιλίππου, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στις σημαντικές στιγμές του μπασκετικού Πανελευσινιακού, από τη σύσταση του τμήματος στις 8/1/1970 και το πρώτο παιχνίδι της ομάδας στις 20/3/1970 με τον Ολυμπιακό Λιοσίων (51-33) για το πρωτάθλημα της Γ’ ΕΣΚΑ, μέχρι την τωρινή παρουσία του στη Β’ Εθνική.

Συν τοις άλλοις, έκανε ειδική αναφορά στους Χρήστο Μαρούγκα (τον πρώτο έφορο του τμήματος), Αντώνη Δασκαλάκη (επί σειρά 44 ετών εργάτη του συλλόγου), Λάκη Ιγνατιάδη (τον πρόεδρο που τον ανέβασε για 1η φορά στις εθνικές κατηγορίες το 1997) και Τάκη Βογιατζή (παλιό παίκτη, προπονητή και παράγοντα) για τη συμβολή τους στην ανάπτυξη του Πανελευσινιακού.

Από πλευράς των τωρινών τμημάτων του Πανελευσινιακού, στο πλαίσιο της εκδήλωσης μίλησε η Εύη Μεγαλούδη, εκπροσωπώντας το μπάσκετ.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη την εκδήλωση στο παρακάτω video: