Τις ΗΠΑ θα δηλώνει ως κατοικία για τα επόμενα χρόνια ο παίκτης του Πανερυθραϊκού, Σάββας Γεωργιάδης.  Ο 18χρονος παίκτης του συλλόγου της Νέας Ερυθραίας, Σάββας Γεωργιάδης πήρε – μέσω και του Προγράμματος του Πανερυθραϊκού – πλήρη Υποτροφία από το Delta State University / Delta State Statesmen των ΗΠΑ 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πανερυθραϊκού και οι δηλώσεις του Σάββα Γεωργιάδη:

Στις ΗΠΑ με υποτροφία ο Σάββας Γεωργιάδης! Good Luck, Savvas!

Ο Πανερυθραικός ΑΣ-Τμήμα Μπάσκετ με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει ότι ο 18χρονος αθλητής μας Σάββας Γεωργιάδης -μέσω και του Προγράμματος του Πανερυθραϊκού- πήρε πλήρη Υποτροφία από το Delta State University / Delta State Statesmen των ΗΠΑ και αποχωρεί από την ομάδα μας προκειμένου να “χτίσει” το δικό του “American Dream”, συνδυάζοντας τις σπουδές και την Ακαδημαϊκή του εκπαίδευση με το μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο, αγωνιζόμενος σε ένα απ’ τα καλύτερα Πανεπιστήμια της Division II!

Αν μη τι άλλο, αποτελεί πολύ μεγάλη υπόθεση για τον Σύλλογο και αισθανόμαστε τεράστια υπερηφάνεια για το ότι συμβάλαμε κι εμείς απ’ την πλευρά μας, προκειμένου ένας αθλητής μας να κερδίσει, μέσω του Προγράμματος του Πανερυθραϊκού, πλήρη Υποτροφία σε Κολέγιο της Αμερικής και να κυνηγήσει το όνειρό του σε Αθλητικό και Ακαδημαϊκό επίπεδο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού!

Ο Σάββας, την περασμένη σεζόν, μέσα απ’ το Πρόγραμμα του Πανερυθραϊκού, κατάφερε να κάνει το step-up και να διακριθεί, εκμεταλλευόμενος στο έπακρο την ευκαιρία που του έδωσε ο κόουτς Χουχουλής και ο Σύλλογος, “γράφοντας” μάλιστα, μόλις στα 17 του χρόνια, 21 συμμετοχές στη Β’ Εθνική με την ανδρική μας ομάδα (15 λεπτά κατά μ.ό.), ενώ αποτέλεσε και εκ των ηγετών του Εφηβικού τμήματος, όντας ο πρώτος σκόρερ στην εξαιρετική πορεία του Πανερυθραϊκού προς την παραμονή στην Α’ Κατηγορία!

Μάλιστα, το Delta State University, το οποίο και έδωσε πλήρη Υποτροφία στον Σάββα Γεωργιάδη, δεν είναι τυχαίο Πανεπιστήμιο, καθώς αποτελεί εδώ και πολλές δεκαετίες ελκυστική επιλογή για Ακαδημαϊκές & Αθλητικές σπουδές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Συγκεκριμένα, το Αθλητικό τμήμα του Κολεγίου είναι στην 136η θέση ανάμεσα σε άλλα 1.402, ενώ βρίσκεται στο Νο. 369 της κατάταξης από 1.385 Κολέγια όσον αφορά το συνδυασμό Ακαδημαϊκού και Αθλητικού επιπέδου.

Σάββα, σου ευχόμαστε καλή τύχη σε αυτή την καινούρια αρχή στις ΗΠΑ και είμαστε σίγουροι ότι θα τα ξαναπούμε…!

We ‘re proud of you! Good Luck, Savvas!

Για την μοναδική αυτή εμπειρία του και το νέο κεφάλαιο που ανοίγει στη ζωή του, ο Σάββας Γεωργιάδης, μιλώντας στην Επίσημη Σελίδα του Πανερυθραϊκού, τόνισε: «Αρχικά θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόουτς Χουχουλή , τους συνεργάτες του εκ των οποίων και οι προπονητές μου στο Εφηβικό (U18) Θάνος Νούσης και Χάρης Μπίσκας, τη διοίκηση του Πανερυθραϊκού και φυσικά όλους τους συμπαίκτες μου, που μου χάρισαν μία πολύ όμορφη χρονιά και με δίδαξαν τόσο εντός όσο και εκτός του παρκέ και με βοήθησαν να καταλάβω και να νιώσω και εγώ τι εστί Πανερυθραϊκός. Ήταν τιμή μου που βρέθηκα σε μία από τις ιστορικότερες ομάδες των Εθνικών κατηγοριών και μέσω αυτής κατάφερα να πραγματοποιήσω το όνειρο μου… Να πάρω πλήρη αθλητική Υποτροφία σε ένα από τα καλύτερα προγράμματα Division II των ΗΠΑ, το Delta State University. Είναι κάτι που ονειρευόμουν από πολύ μικρός και το γεγονός ότι τα κατάφερα αποτελεί τεράστια ικανοποίηση και δικαίωση για εμένα. Ήταν μία χρονιά στην οποία βίωσα πρωτόγνωρα πράγματα και μπορώ να πω ότι αποδείχτηκε άκρως πετυχημένη και για τον Πανερυθραϊκό, αλλά και για εμένα τόσο με το Εφηβικό (U18), με το οποίο πανηγυρίσαμε την παραμονή μας, στην παρθενική του συμμετοχή στην Α’ Κατηγορία, όσο και με το ανδρικό, στο οποίο με την βοήθεια και τη στήριξη του κόουτς Χουχουλή και των συνεργατών του κατάφερα να κερδίσω και να βρω το ρόλο μου στην ομάδα, όντας ο μικρότερος σε ηλικία παίκτης.

Ο Πανερυθραϊκός θα είναι πάντα στην καρδιά μου και εύχομαι στο Σύλλογο τα καλύτερα, αν και είμαι σίγουρος ότι το μέλλον του θα είναι ακόμη πιο λαμπρό! Και θέλω να πιστεύω ότι οι δρόμοι μας θα ξανασυναντηθούν στο μέλλον…!».