Εάν κάποιος που γνωρίζει τα πεπραγμένα στη Β’ Εθνική, ρίξει μία ματιά στους τέσσερις ομίλους, δύσκολα θα εκπλαγεί αντικρίζοντας το Αιγάλεω, τον Ερμή Σχηματαρίου και τον Αίαντα Ευόσμου στην κορυφή του 2ου, του 3ου και του 4ου αντίστοιχα. Αυτό δεν ισχύει πάντως και για τον 1ο όμιλο. Πολύ απλά διότι ο Παπάγος δεν “φτιάχτηκε” το καλοκαίρι για να βρίσκεται στην 1η θέση.

Οι “στρατηγοί” άρχισαν το πρωτάθλημα με στόχο την παραμονή στην κατηγορία. Ουδείς έταξε πορεία πρωταθλητισμού. Ουδείς μίλησε για άνοδο. Το μόνο που υποσχέθηκε ο Μιχάλης Κουρής, ο αρχιτέκτονας της ομάδας που προπορεύεται στον 1ο όμιλο της Β’ Εθνικής με οκτώ νίκες σε 10 αγώνες, είναι σκληρή δουλειά.

Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΕΚΓΥΜΝΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ

«Κανείς δεν ήξερε τι θα πρόκειται να συμβεί, όταν άρχιζαν πάλι τα πρωταθλήματα έπειτα από δύο χρόνια χωρίς μπάσκετ. Κατάλαβα ότι η κατάσταση ήταν πολύ κακή στη μεταβατική. Η φυσική κατάσταση των παικτών ήταν τραγική. Γι αυτό πήρα μαζί μου έναν πολύ καλό γυμναστή, τον Τάκη Σουργιά, με σκοπό να γίνει πάρα πολύ καλή δουλειά στο κομμάτι της εκγύμνασης. Αυτό χτίστηκε σιγά σιγά και προοδευτικά», εξηγεί στο basketblog.gr ο Κουρής, ο οποίος ανέλαβε τον Παπάγο ως rookie coach και προς το παρόν τα πηγαίνει θαυμάσια.

«Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από τη δουλειά που γίνεται στην ομάδα. Δεν έχω πέσει ποτέ κάτω από τα 10 άτομα στις προπονήσεις, υπάρχει μεγάλη διάθεση από τα παιδιά και η διοίκηση μας στηρίζει πολύ από το ξεκίνημα της χρονιάς. Έχουμε πάρει ήδη τέσσερις μισθούς. Εγώ αυτό που θεωρώ ότι κατάφερα από τη μεριά μου είναι ότι έφτιαξα πολύ καλά αποδυτήρια. Έχει πολύ μεγάλη σημασία για μένα να κάνουμε την ομάδα οικογένεια και νομίζω ότι το έχουμε καταφέρει», συνεχίζει ο κόουτς των “κυανόλευκων”.

ΤΟ “ΔΙΠΛΟ” ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ, Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΙΜ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ

Ο Παπάγος δεν είναι μόνο 1ος στον 1ο όμιλο της Β’ Εθνικής. Είναι μαζί με τον Αίαντα Ευόσμου οι μόνες αήττητες ομάδες της κατηγορίας μακριά από το γήπεδό τους, μετρώντας πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια (ο Αίας έχει 6-0). Μία εξ αυτών, μάλιστα, είχε ξεχωριστή σημασία… «Η νίκη στην Κόρινθο ήταν η πιο σημαντική όλων. Εκεί κατάλαβε όλη η ομάδα μέχρι πού φτάνουν οι δυνατότητες της. Η νοοτροπία μας είναι ότι δεν κάνουμε πίσω. Η ομάδα έχει μέταλλο και είναι πολύ σημαντικό ότι αντιδράσαμε μετά τις δύο ήττες που κάναμε. Κανείς δεν βάζει τον εαυτό του πάνω από την ομάδα στον Παπάγο και με βοηθήσανε πολύ και τα πέντε έμπειρα παιδιά, στο να περάσω αυτή τη νοοτροπία», τονίζει ο Κουρής.

Και τώρα… τι;

«Εμείς δεν είχαμε την άνοδο στο μυαλό μας, πριμ παραμονής έχουμε στα συμβόλαιά μας», λέει ο “Μάικ”. «Η πορεία μας, πάντως, δεν φαίνεται σε κανέναν στην ομάδα σαν έκπληξη. Ξέρουν όλοι πόσο πολύ έχουμε δουλέψει όλον αυτόν τον καιρό. Αυτό λέω και στα παιδιά: Ο ιδρώτας, η δουλειά σας θα φανεί στο γήπεδο ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα. Το θέμα είναι να μην σταματήσει το πρωτάθλημα, όπως τα προηγούμενα δύο χρόνια, ούτε οι προπονήσεις. Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω απ’ όλα, αλλά το έχουμε ανάγκη το μπάσκετ, για τη ψυχική υγεία μας. Το είχαμε χάσει δύο χρόνια και και τίποτα δεν μπορεί να το αντικαταστήσει».