Μπορεί ο Ίκαρος Νέας Σμύρνης να ήταν μέσα στις πρώτες ομάδες που έμαθαν τα… κακά μαντάτα του υποβιβασμού στη Γ’ Εθνική, αλλά αν ψάξει κανείς το θετικό νέο της συνθήκης αυτής, αυτό είναι το γεγονός ότι ο σύλλογος σχεδιάζει εδώ και αρκετό καιρό την επόμενη σεζόν. Η διοίκηση του συλλόγου, είχε ξεκινήσει πριν καν τελειώσει η αγωνιστική περίοδος στον Νότιο όμιλο της Β’ Εθνικής, τις διαπραγματεύσεις με τον Αλέξη Παπαδάτο, με τις δύο πλευρές να βρίσκονται σε θετικό δρόμο, έχοντας κοινή επιθυμία να συμπορευτούν.

Η συμφωνία δεν άργησε να επέλθει και ο Έλληνας προπονητής, θα είναι ο «τιμονιέρης» της ομάδας της Νέας Σμύρνης, αναλαμβάνοντας το χρέος να την καταστήσει αρκετά ανταγωνιστική, ώστε μάλιστα να διεκδικήσει την επάνοδό της στη Β’ Εθνική. Στην προσπάθεια αυτή, αναμένεται να συμβάλλει ο Νίκος Βεληζιώτης. Ο πολύπειρος γκαρντ, μετά από τόσα χρόνια παρουσίας στον Πόλις Καλλιθέας, είναι πολύ κοντά στο να συνεχίσει την καριέρα του στη γειτονική περιοχή της Νέας Σμύρνης για χάρη του Ικάρου, όντας την φετινή σεζόν ένα εκ των «πολυβόλων» του Γιώργου Σίμου, με σχεδόν 10 πόντους ανά αγώνα.

Δεν αποκλείεται βέβαια, να υπάρξουν περαιτέρω εκπλήξεις από τον Ίκαρο, αναφορικά με τις μεταγραφικές του κινήσεις, καθώς θέλει να «χτίσει» ένα πολύ δυναμικό ρόστερ που θα έχει ως στόχο την άνοδο.

Η ανακοίνωση για τον Αλέξη Παπαδάτο, αναφέρει τα εξής:

«Ο Α.Ο ΙΚΑΡΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ανακοινώνει την επέκταση της συνεργασίας με τον προπονητή κο Παπαδάτο Αλέξη για τη νέα αγωνιστική χρονιά».