Ο ΕΦΑΟΖ κατάφερε να φύγει με ένα πολύ σπουδαίο «διπλό» από το κλειστό του Χαϊδαρίου με δεδομένη τη δυσκολία της έδρας αλλά και τον τρόπο που είχε φτάσει να κυλά το παιχνίδι.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Νίκος Παπαρέγκας, με τον νεαρό γκαρντ/φόργουορντ να είναι από τους καλύτερους σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και να πετυχαίνει το κρίσιμο καλάθι στα τελευταία δεύτερα και να χαρίζει τη νίκη στην ομάδα του.

Ο 23χρονος μίλησε στο basketblog.gr για το καλάθι του που έδωσε και το «διπλό» στον ΕΦΑΟΖ, τη μέχρι τώρα πορεία του συλλόγου ενώ δεν παρέλειψε να ζητήσει και… δώρα από τον Άγιο Βασίλη.

·        Πώς νιώθεις που με το τρίποντο σου χάρισες ένα σπουδαίο «διπλό» στον ΕΦΑΟΖ;

«Είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα όταν πετυχαίνεις ένα νικητήριο καλάθι για την ομάδα σου πόσο μάλλον σε μια πολύ δύσκολη έδρα όπως είναι αυτή της Δάφνης κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο το 2017 για την ομάδα μου».

·        Το παιχνίδι είχε συχνές εναλλαγές στο σκορ, πού πιστεύεις ότι οφείλεται αυτό;

«Ξεκινήσαμε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα να είμαστε μπροστά στο σκορ όλο το πρώτο ημίχρονο. Βέβαια σε μια δύσκολη έδρα δεν είναι εύκολο να το διατηρήσεις για πολύ αυτό το προβάδισμα αφού η Δάφνη έχει έμπειρους παίκτες γνωρίζοντας πώς να φέρουν στα ίσια το παιχνίδι αλλά από την άλλη και εμείς δεν ρίξαμε ποτέ το ρυθμό μας».

·        Με βάση τις πρώτες 12 αγωνιστικές που έχουν παιχτεί, ποιοι πιστεύεις ότι είναι οι στόχοι του ΕΦΑΟΖ για φέτος;

«Ο ρεαλιστικός στόχος της ομάδας είναι να αποφύγει όσο γρηγορότερα γίνεται τυχόν σενάρια υποβιβασμού. Από εκεί και πέρα έχουμε κάνει νίκες που μας δίνουν το δικαίωμα να στοχεύουμε όσο το δυνατόν πιο κοντά στις πρώτες 5 θέσεις. Νομίζω για την ομάδα μου είναι μια πρόκληση αυτό σε ένα τόσο δυνατό πρωτάθλημα όπως το φετινό».

·        Τι θα ήθελες να φέρει φέτος τα Χριστούγεννα ο Αϊ Βασίλης σε σένα και την ομάδα;

 «Υγεία πάνω από όλα για τη χρονιά που έρχεται και όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες από τη νέα χρονιά»