Παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους του τύπου η νέα ομάδα του ΑΟ Αγρινίου, στην δεύτερη της χρονιά στον Βόρειο όμιλο της Β’ Εθνικής,  με την πρώτη να λαμβάνει τόπο σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Το παρών έδωσε η διοίκηση με προεξάρχοντα τον πρόεδρο Περικλή Γερμανό, ενώ δεν θα μπορούσε να λείπει ο προπονητής Χρήστος Μυριούνης και οι παίκτες, με την πρώτη να ξεκινάει σήμερα στο ανανεωμένο ΔΑΚ Αγρινίου.

Παίρνοντας πρώτος το λόγο ο κ. Γερμανός μεταξύ άλλων τόνισε:

« Φέτος η ομάδα θα αγωνίζεται στο βόρειο όμιλο της Β’ Εθνικής με την ονομασία ΒΙΒΕΧΡΩΜ Α.Ο. ΑΓΡΙΝΙΟΥ. Είναι ο μεγάλος χορηγός της ομάδας ο οποίος στο αίτημά μας απάντησε θετικά για να μπορέσουμε κι εμείς να είμαστε πιο δυνατοί και ισχυροί στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που διατρέχει η χώρα, να έχουμε ένα τόσο ισχυρό χορηγό δίπλα μας. Στόχος όπως και πέρυσι είναι η εύκολη παραμονή κι αν μπορέσουμε να κάνουμε κάποιο βήμα προς τα πιο ψηλά, αυτό είναι ευπρόσδεκτο. Φέτος το πρωτάθλημα θα είναι πιο δύσκολο σε σχέση με πέρυσι καθώς ενισχύθηκαν όλες οι ομάδες και αυτό θα πρέπει να μας κάνει πιο ανταγωνιστικούς».

Στη συνέχεια ο Π. Γερμανός αναφέρθηκε στη συνέχιση της συνεργασίας με τον προπονητή Χρήστο Μυριούνη καθώς και στην υπόλοιπη επάνδρωση τόσο του τεχνικού, ιατρικού όσο και του υπόλοιπου διοικητικού τιμ.

« Ο Χρ. Μυριούνης παραμένει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Το περσινό του έργο ήταν αξιοθαύμαστο μιας και κατακτήσαμε την έκτη θέση στο πρωτάθλημα» ενώ η προσθήκη του επιχειρηματία Βασίλη Καραχάλιου προστέθηκε από φέτος στο διοικητικό κομμάτι με τα υπόλοιπα πρόσωπα να παραμένουν ως έχουν από την περσινή σεζόν. Εργοφυσιολόγος της ομάδας θα είναι ξανά ο Θανάσης Μουρτζιάπης.

Προς το τέλος της τοποθέτησή του ο κ. Γερμανός ευχαρίστησε το δήμο Αγρινίου και ιδιαίτερα τον αντιδήμαρχο Νίκο Γκρίζη που φέτος όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Α.Ο. «κάνανε μια τιτάνια προσπάθεια να γίνει ένα κλειστό πραγμτικά ολοκαίνουργιο διότι το φτιάξανε πραγματικά από την αρχή. Φέτος θα είναι σα να αγωνιζόμαστε σε ένα καινούργιο γήπεδο» είπε ο Π. Γερμανός ενώ προανήγγειλε και τη δημιουργία μιας έξτρα κερκίδας με τη βοήθεια του νέου μέλους του δ.σ. Β. Καραχάλιου χωρητικότητας περίπου 160 ατόμων που θα κατασκευαστεί στην απέναντι πλευρά της υπάρχουσας εξέδρας.

Ο αντιπρόεδρος της ομάδας Ντίνος Τσιαμάκης στην τοποθέτησή του αφού ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία στη σύντομη τοποθέτησή του τόνισε ότι αρχικός στόχος είναι η εύκολη παραμονή και να μπορέσει η ομάδα στη συνέχεια να κοιτάξει ακόμη πιο ψηλά ενώ στη συνέχεια είπε: «Νομίζω πως σε αυτά τα χρόνια η προσπάθειά μας έχει αποδώσει καρπούς. Προσπαθούμε να είμαστε τυπικοί σε όλα τα επίπεδα για να λειτουργεί καλά η ομάδα και να έχει ένα καλό όνομα σε όλο το μπασκετικό χώρο».

Παίρνοντας το λόγο στη συνέχεια ο προπονητής της ομάδας Χρ. Μυριούνης μίλησε για τη νέα σεζόν και τις φιλοδοξίες της ομάδας:

«Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι δεύτερη χρονιά στον πάγκο του Α.Ο. , ένα τόσο οργανωμένο και φερέγγυο σωματείο. Η δουλειά που κάναμε πέρυσι ήταν πολύ καλή και η πορεία πέραν του αναμενόμενου. Αυτό έχει ανεβάσει τον πήχη για την καινούργια χρονιά. Θα έχουμε πίεση και πρέπει να μάθουμε να παίζουμε με αυτή. Να ξέρετε ότι όλο το έμψυχο υλικό της ομάδας είναι δικές μου επιλογές από τον πρώτο έως τον τελευταίο. Είναι δική μου η ομάδα 100% φέτος. Εγώ θα πάρω την ευθύνη της επιτυχίας ή της αποτυχίας και είμαι έτοιμος γι’ αυτό. Πιστεύω πάρα πολύ στην ομάδα. Να έχουμε υγεία και μπορούμε να πάμε λίγο καλύτερα από πέρυσι. Εγώ το πιστεύω. Να φέρουμε πάλι τον κόσμο στο γήπεδο όπως πέρυσι. Αυτό είναι στο χέρι μας. Από αύριο ξεκινάμε δουλειά με το κεφάλι κάτω και προσγειωμένοι. Θέλουμε όπως είπε και ο πρόεδρος τη γρήγορη παραμονή και αν μπορέσουμε το κάτι παραπάνω, δηλαδή αν τερματίσουμε μια θέση παραπάνω από την έκτη περσινή θα είναι μια πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία. Νομίζω ότι έχουμε όλες τις δυνατότητες να το καταφέρουμε. Στο τέλος της χρονιάς θα κάνουμε ταμείο και πιστεύω θα είμαστε ευχαριστημένοι. Είναι σημαντικό να τονίσω ότι από τα δεκατρία παιδιά της ομάδας τα οκτώ είναι από το νομό Αιτωλοακαρνανίας και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα, τον κόσμο, την πόλη. Θέλω κλείνοντας να ευχαριστήσω και τον Θ. Μουρτζιάπη που θα είναι και φέτος δίπλα μου. Είναι ένας γενναίος επιστήμονας και θα με βοηθήσει πάρα πολύ στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης. Ο κ. Μουρτζιάπης έπαιξε μεγάλο ρόλο και στην περσινή πορεία και αυτό φάνηκε».

Το νέο μέλος του δ.σ. Β. Καραχάλιος αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση στην ομάδα τον πρόεδρο κ. Γερμανό στη σύντομη τοποθέτησή του είπε πως: « Το Αγρίνιο είναι μια πόλη εκατό χιλιάδων και δικαιούται να έχει μία ομάδα όχι μόνο στη Β΄Εθνική αλλά και παραπάνω στο μπάσκετ».

DSCN3560

photo:www.agrinionews.gr