Την ώρα που το ελληνικό μπάσκετ κλονίζεται σε διαφορετικά επίπεδα εξαιτίας της διοικητικής ανεπάρκειας των παρηκμασμένων παραγόντων της γερασμένης Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, την ώρα που άνευ λόγου και αιτίας ανάβουν σε πολλά διαφορετικά σημεία εστίες φωτιάς, η… αυλή του Γιώργου Βασιλακόπουλου παίζει μπιλιάρδο στις πλάτες ομάδων, φιλάθλων, ανθρώπων, οργανισμών.

Μοναδικός στόχος το μικροκομματικό κέρδος, ακόμα κι αν από πίσω κρύβεται τεράστια ζημιά για το άθλημα που έκανε περήφανους τους Έλληνες. Κι επειδή ΣΕΒΟΜΑΙ τον Γιώργο Βασιλακόπουλο (κι ας είμαστε μονίμως “απέναντι“), θέλω να πιστεύω ότι οι αθλιότητες δεν γίνονται εν γνώσει του και τα κατάπτυστα “non paper” δεν βγαίνουν με τη δική του υπογραφή και συναίνεση.

Ο Πολυκράτης πανηγύρισε την παραμονή, αλλά εντέλει έπεσε, αν και ποτέ δεν ξέρεις, αφού κι αύριο μέρα είναι μπορεί να έχουμε νέα αντιφατική ανακοίνωση. Τα Τρίκαλα ετοιμάζονται να πανηγυρίσουν την άνοδο στη “μεγάληκατηγορία, χωρίς να έχει κριθεί η ένσταση της Κηφισιάς για τον μεταξύ τους αγώνα.
Και το χειρότερο: Δυο ιστορικές ομάδες γίνονται μπαλάκι ανάμεσα σε γήπεδα, πόλεις, με τη μέρα τέλεσης του αγώνα μπαράζ τους να αλλάζει ανά ώρα.

Όλα αυτά βαραίνουν την ΕΟΚ, που δεν μπορεί να τα διαχειριστεί. Την ώρα που η διοικητική ανεπάρκεια είναι παροιμιώδης, το σύστημα των “φιλικών πληκτρολογίων” λειτουργεί με τρόπο υποδειγματικό. Αν και η μόνη υπεύθυνη για το μπάχαλο στο επικείμενο μπαράζ ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ηρακλή, επιχειρεί (το σύστημα) όχι μόνο να… πετάξει την μπάλα στην εξέδρα (αυτό θα ήταν ως έναν βαθμό λογικό ως αντίδραση), αλλά να μεταφέρει το παιχνίδι σε πλάτες τρίτων.

Χρησιμοποιώντας τα γνωστά… κανάλια διοχέτευσης ειδήσεων” περνάνε (άγνωστο από ποιον) τα non paper και αίφνης οι πλανήτες ευθυγραμμίζονται.

Παρέμβαση Ιωαννίδη ανακάλυψαν, προκειμένου να κρύψουν την αλήθεια από τον κόσμο. Κι η αλήθεια (κι εμείς έχουμε ΚΑΙ το σχετικό έγγραφο στα χέρια μας) είναι ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων δεν ανέλαβε την ευθύνη τέλεσης του αγώνα μπαράζ, παρά μόνο χωρίς τη μετακίνηση των οπαδών των δύο ομάδων, με κόσμο από την τοπική κοινωνία.

Μπορεί αυτό το χαρτί της αστυνομίας να μην έφτασε στα γραφεία της ΕΟΚ; ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ! Μπορεί, βεβαίως, να μην έχει σχέση η ομοσπονδία με τα ανώνυμα δημοσιεύματα των επώνυμων “δημοσιογράφων” που πρόσκεινται (με το αζημίωτο, προς Θεού) στο πλευρό της. Το δεχόμαστε εκ προοιμίου.

Ήταν καθαρή σύμπτωση. Κι η μεθόδευση έγινε από τους ίδιους τους ακάλυπτους (πλέον) συντάκτες. Το πιστεύουμε.

Περιμένουμε από την ΕΟΚ να μας απαλλάξει από το… βάρος να βγάλουμε το χαρτί της Αστυνομικής Διεύθυνσης στον αέρα. Να το παρουσιάσει, έτσι ώστε να πληροφορηθούν και οι… απληροφόρητοισυντάκτες” την… γκάφα τους. Αν και καλοί “δημοσιογράφοι” είναι, δεν έχουν επιρρέπεια στα λάθη