Με τον Νίκο Γεωργαντζόγλου μιλήσαμε. Αφορμή η επικείμενη αναμέτρηση ΑΕΚ-Αμύντα στη Ζωφριά. Ο πρώην πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ -όπως και άλλα μέλη του Δ.Σ.- είχε έλθει σε αντιπαράθεση την περσινή περίοδο με αφορμή το βέτο της διοίκησης του συλλόγου του Υμηττού-Δάφνης για τη μεταγραφή του Πολωνού Τσέζαρε Τριμπάνσκι. Δεν υπήρξε ένταση, αλλά υπήρξε διαφωνία και χθες με αφορμή το αίτημα του Αμύντα για αλλαγή της ώρας του κυριακάτικου αγώνα.

Ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ μας αιφνιδίασε, όμως, όταν “εν μέσω” συναισθηματικής φόρτισης έθεσε “επί τάπητος” άλλα σοβαρότερα θέματα, πέρα και πάνω από γήπεδα και στιγμιαίες αντιπαλότητες. Και είχε δίκιο!

Ποιος Αμύντας; Και ποια ματς; Υπάρχουν στη ζωή γεγονότα και στιγμές, που σε σημαδεύουν. Είναι αλήθεια ότι θα μπορούσα να είχα πικραθεί από τον αγώνα του δευτέρου γύρου πέρσι στη Δάφνη, επειδή δεν υπήρξε αντίκρισμα για μας. Όμως νίκη ήταν. Δεν με πικραίνουν οι νίκες. Κερδίσαμε τον Αμύντα δύο φορές. Είχαμε κάνει το καθήκον μας στη Δάφνη κι αυτό με χαροποίησε, άσχετα με το αν δεν ανεβήκαμε στην Α1″, τόνισε στο basketblog.gr ο κ. Γεωργαντζόγλου.

Και συμπλήρωσε: “Άλλο με πικραίνει. Διότι όταν έρχεται στο μυαλό μου ο Αμύντας, θυμάμαι το πρώτο ματς στη Ζωφριά, που είχαμε κερδίσει μεν, αλλά εκείνη η επιτυχία είχε συνδυαστεί με τον άδικο χαμό της Έλλης, της κόρης του Φαίδωνα (Κωνσταντουδάκη).

Θυμάμαι συνέχεια την έκφραση του προσώπου του Φαίδωνα (σ.σ. βρισκόταν στο γήπεδο), του ανθρώπου που όλοι έχουμε αγαπήσει, για την ανυπέρβλητη δημοσιογραφική του διαδρομή και τη διαχρονική εντιμότητα. Κυρίως τον έχουμε αγαπήσει, όμως, επειδή μικρά παιδιά κάποτε, τον διαβάζαμε, ως οπαδοί της ΑΕΚ, στον ιστορικό “Δικέφαλο”.

Ο κ. Γεωργαντζόγλου είπε ακόμη: “Κανονικά δεν έπρεπε να ασχοληθώ καθόλου με τον Αμύντα, διότι θεωρώ, ότι διαχρονικά αντίπαλοι της ΑΕΚ σε κάθε άθλημα είναι ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Δεν θέλω να δώσω αξία σε κάποια άλλη ομάδα. Σεβόμενος όμως την δουλειά σας και τη δεοντολογία θα σας απαντήσω αυτό, που και εσείς γνωρίζετε.

Ο Αμύντας, αλλά και κάποιοι άλλοι σύλλογοι της Α2, είχαν θέσει βέτο για να μην πάρουμε τον Πολωνό γίγαντα. Διότι κακά τα ψέματα κανείς δεν ήθελε μία παντοδύναμη ΑΕΚ στην κατηγορία. Κανένας δεν ήθελε να δει την ΑΕΚ να παίρνει την άνοδο στην Α1. Όλες οι ομάδες της Α2 ήταν απέναντί μας. Είχαμε δεκαπέντε σκληρούς αντιπάλους. Κανείς δεν μας χάρισε, λοιπόν, τίποτα στην προσπάθειά μας. Και οι είκοσι νίκες που κάναμε, έγιναν με κόπο και ιδρώτα”.

Και κατέληξε: “Σίγουρα, δεν μου άρεσε καθόλου η στάση της διοίκησης του Αμύντα, πόσω μάλλον από τη στιγμή που γνώριζα ότι ο αδελφός του προέδρου του Αμύντα ήταν ο δικός μας Ζούπας. Κάθε εμπόδιο σε καλό, όμως, που λέμε. Διότι στη θέση του Πολωνού πήραμε τον Δημήτρη Δέσπο, ο οποίος είναι πολύ καλός και σοβαρός παίκτης και ένα πραγματικά καλό παιδί.

Δεν ξέρω αν θα είμαι στη Ζωφριά την Κυριακή λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, αλλά εύχομαι στα παιδιά να πάρουν τη νίκη και να δικαιώσουν στο τέλος τις προσπάθειες, που καταβάλλει φέτος ο κύριος Αλεξίου“.