Η ανακοίνωση του Μίλωνα αποτελεί ύψιστο μνημείο επιχειρηματολογίας των ‘80ς με την κατασκευή φανταστικών εχθρών, την άστοχη χρήση εννοιών και αποθέωση δημιουργικής ασάφειας αν, λέμε αν, ο στόχος είναι η ιστοσελίδα μας και δεν έχουμε αντιληφθεί ό,τι και ο υπόλοιπος κόσμος που τη διάβασε. Το basketblog.gr, που πρώτο έκανε τις αποκαλύψεις, αναλύει.

Ας αρχίσουμε με την ετυμολογία της λέξης «χειραγώγηση» που τόσο πολύ άρεσε στο συντάκτη της ανακοίνωσης ώστε τη χρησιμοποίησε πρώτη- πρώτη. Ορίζεται η συνειδητή ειδική προσπάθεια κάποιου να επηρεάσει ή να διαχειριστεί έξυπνα ή ύπουλα το συνάνθρωπό του με επιδέξιο τρόπο!
Πολύ ωραία λέξη, αλλά εντελώς άσχετη με την υπόθεση που «τρέχει», είναι πέρα για πέρα αληθινή και τη διαβάσατε πρώτοι από το basketblog.gr και βέβαια έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις.
Πριν προχωρήσουμε στην ανάλυση της κατάστασης, ας παρακαλέσουμε τον συντάκτη της ανακοίνωσης (ή σύσσωμο το ΔΣ του Μίλωνα που συνυπογράφει αν και πολύ αμφιβάλουμε ότι συμφώνησαν όλοι) να μας απαντήσει στο εξής απλό ερώτημα:

Ποιος χειραγωγεί το τμήμα μπάσκετ του Μίλωνα; Ο κόουτς, Νίκος Καραγιάννης που (σα δε ντρέπεται κιόλας) έχει μια επιτυχημένη πορεία, είναι αποδεκτός στη συντριπτική πλειοψηφία (πλην των γνωστών/αγνώστων που επιβάλλουν την τοξικότητα) στην ομάδα, στους παίκτες, στους φιλάθλους, στον μπασκετικό κόσμο;
Δηλαδή επειδή ο Καραγιάννης είναι ΚΟΙΝΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ στον Μίλωνα αισθάνονται ότι είναι ΔΕΣΜΙΟΙ ΤΟΥ; Αν εννοούν κάτι τέτοιο τότε το «γυαλί έχει ραγίσει» οριστικά κι αμετάκλητα.
Ή μήπως το basketblog.gr τους «χειραγωγεί» που «τόλμησε» να εμφανίσει ένα ρεπορτάζ πέρα ως πέρα αληθινό, που δε διαψεύδεται από πουθενά ενώ όσο περνούν οι μέρες οι εξελίξεις δεν το επιβεβαιώνουν απλώς αλλά το ενισχύουν;
Θεωρείται «χειραγώγηση» το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, η έρευνα, η άποψη που οδηγεί στη διαπίστωση ότι ο πλέον επιτυχημένος προπονητής των Εθνικών Κατηγοριών είναι έτοιμος να φύγει;

Πάμε παρακάτω: «Επιφυλάσσεται να καταλογίσει τις ευθύνες σε όσους και με όποιον τρόπο παράτυπα αναμειγνύονται».
Ουσιαστικά, αν καταλαβαίνουμε σωστά, η διοίκηση καταδικάζει όσους παίρνουν τηλέφωνα προπονητές και γνωρίζει καλά ποιος είναι αυτός που λειτουργεί παρασκηνιακά. Είναι καθημερινός συνομιλητής τους και βασικός πρωταγωνιστής στην αποσταθεροποίηση του τμήματος μπάσκετ.
Αυτό προφανώς έχει να κάνει και με το νέο αποκαλυπτικό μας ρεπορτάζ ότι ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ (άντε να βάλουμε και αριθμούς πριν περάσουμε στα ονόματα, θα γίνει κι αυτό) εξωδιοικητικοί, που έχουν «μανία» να αναλάβουν το τμήμα μπάσκετ παρότι δεν τους πολυσηκώνει το κλίμα (τάζουν από Μαυροκεφαλίδη μέχρι Πρίντεζη και σύντομα τον LeBron αν δεν τα βρει με τους Lakers και μιλούν για «υγιείς δυνάμεις») επικοινωνούν με προπονητές, είτε προσωπικά είτε μέσω ατζέντη που δραστηριοποιείται σε Μεγαλόνησο και προτείνουν δουλειά!
Είναι μια πρόοδος αυτή για τον Μίλωνα. Να ερευνήσει ένα θέμα για το οποίο «βοά» η μπασκετική πιάτσα εδώ και καιρό κι ενώ τόσες μέρες δεν έχουν σκεφτεί να ΠΡΟΦΥΛΛΑΞΟΥΝ τον προπονητή τους που μαθαίνει από τους ΙΔΙΟΥΣ τους συναδέλφους του ότι τους προτείνεται η δουλειά του.

Και πάμε στον επίλογο: «Δηλώνει, ότι το Διοικητικό Συμβούλιο και μόνον αυτό θα προφυλάξει τα συμφέροντα του Συλλόγου μας και θα εξασφαλίσει τις καλύτερες συνθήκες λειτουργίας του τμήματος Μπάσκετ, έτσι ώστε αυτό να συνεχίσει την περυσινή επιτυχημένη πορεία του».
Εδώ μιλάμε για νοητικό άλμα! Μαθαίνουμε ότι το ΔΣ και μόνο αυτό θα προφυλάξει τα συμφέροντα του συλλόγου! Δηλαδή το αυτονόητο.
Δε γράφτηκε τυχαία όμως: Πάει στην «χειραγώγηση» ότι και καλά «δε θα μας επιβάλλετε εσείς τι θα κάνουμε»! Η παλιά καλή τέχνη του να «κατασκευάσεις» έναν εχθρό που- και καλά- σε επιβουλεύεται ενώ εσύ πολεμάς με το δίκαιο να είναι μαζί σου.

Σε πρώτη φάση είναι ξεκάθαρο ότι δε ζούμε στο 1980 ή 1990 αλλά στο 2022 και ανακοινώσεις που θυμίζουν ΠΑΣΟΚ του Κατσιφάρα και του Βαγγέλη Γιαννόπουλου, διανθισμένες με δημιουργική ασάφεια δεν περνούν πια.

Απ’ εκεί και πέρα, αν ψάχνει αντιπάλους κάποιος εκεί μέσα, το βέβαιο είναι ότι πρέπει να κοιτάξει γύρω του και όχι εκτός! Πάντα οι «αυτοκρατορίες» εκ των έσω ηττήθηκαν.

 

Το συγκεκριμένο άρθρο εκπροσωπεί τους δημοσιογράφους της ιστοσελίδας που κάνουνε το ρεπορτάζ και για αυτό φέρει υπογραφή basketblog.gr.