“Εμφύλιος” ξέσπασε στον συνδυασμό “Μαζί για την ΑΕΚ” στην πολύπαθη ΑΕΚ. Στο επίκεντρο βρέθηκε και το… μπάσκετ! Ο επικεφαλής του Συνδυασμού Νίκος Γεωργαντζόγλου ζήτησε -μέσω χθεσινής ανακοίνωσης- από τα μέλη του Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής να κινήσουν τις διαδικασίες για διοίκηση Πρωτοδικείου στην ΠΑΕ.

Τα μέλη του Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Ιούλιος Συναδινός και Χρήστος Πιλάλης αντέδρασαν, “αδειάζοντας” τον Γεωργαντζόγλου για την περσινή επιλογή της λύσης Πρωτοδικείου, αλλά αμφισβητούν εμμέσως πλην σαφώς και την επιλογή Γιάννη Φιλίππου-Αλέξη Αλεξίου περί Β΄ Εθνικής για την οποία πάντως συναίνεσε και προσυπέγραψε η διοίκηση της Ερασιτεχνικής της οποίας είναι μέλη! Το ότι κάποιοι εντός των τειχών αντιδρούν δεν συνιστά βέβαια είδηση. Είναι απλά η πρώτη φορά, που εκδηλώνεται επίσημα με αφορμή την αντιπαράθεση με Γεωργαντζόγλου.

Η εξήγηση Γεωργαντζόγλου για την «επίθεση” των Συναδινού-Πιλάλη με δηλώσεις του προς το basketblog.gr: “Αφορμή της αντιπαράθεσης ήταν οι αναφορές μου στο χάντμπολ και το βόλεϊ. Δεν ήθελα να υποβαθμίσω τα παραπάνω Τμήματα, αλλά επιμένω ότι σε μία περίοδο που το ποδόσφαιρο κινδυνεύει με αφανισμό δεν μπορούμε να ασχολούμαστε μ’ αυτά. Δεν μπορούν να λένε αυτοί οι κύριοι ότι εγώ δεν νοιάζομαι για τα Τμήματα της Ερασιτεχνικής, όταν γνωρίζουν πόσες φορές έχω βοηθήσει οικονομικά τα Τμήματα της Ερασιτεχνικής. Όταν έχω δώσει χρήματα και στο σκάκι του κυρίου Πιλάλη. Κι αν το ξεχνούν αυτοί, το θυμάται ο κόσμος της ΑΕΚ. Κι αυτό είναι το μείζον.

Τώρα γιατί μου επιτίθενται; Δεν μπορώ να ξέρω! Ίσως τα κίνητρά τους έχουν σχέση με την πολιτική. Οι κύριοι Πιλάλης και Συναδινός είναι χρόνια κομματικοποιημένοι. Εγώ εσχάτως πολιτεύτηκα και τάχθηκα με κάποιο Κόμμα (σ.σ. ο κ. Γεωργαντζόγλου είναι Τομεάρχης Αθλητισμού του ΛΑ.Ο.Σ). Εκείνοι ανήκουν σε άλλον ιδεολογικό χώρο σε σχέση με μένα κι αυτό είναι σεβαστό. Αν όντως τα κίνητρα είναι πολιτικά έχουν όμως λάθος. Δεν πρέπει να μπερδεύουν την πολιτική με την ΑΕΚ. Εγώ  πάνω απ’ όλα είμαι ΑΕΚ. Όλα τ’ άλλα έπονται”.

Και κατέληξε: “Δεν περιμένω από τους κυρίους αυτούς να κρίνουν το έργο μου στην ΚΑΕ. Όταν πέρυσι τους κάλεσα να βοηθήσουν, είπαν δεν έχουν χρόνο. Επιπλέον, δεν έβαλαν ευρώ στην ΚΑΕ. Εγώ δαπάνησα χιλιάδες ευρώ και το ξέρετε καλά εσείς αυτό. Δεν έχουν δικαίωμα να ομιλούν. Την ομάδα δεν την πήγε στα Τάρταρα ο Γεωργαντζόγλου. Ο Γεωργαντζόγλου την έσωσε από τα Τάρταρα και έχασε την άνοδο στην Α1 στην ισοβαθμία. Άλλοι την πήγαν στα Τάρταρα της Β΄ Εθνικής. Επιπλέον, είναι ελεύθεροι να μετάσχουν σε όποιον συνδυασμό θέλουν στις εκλογές της Ερασιτεχνικής όταν και εφόσον γίνουν. Ο δρόμος είναι ανοικτός. Ο συνδυασμός “Μαζί για την ΑΕΚ” ανήκει σε μας. Με στηρίζει κόσμος. Ο συνδυασμός συνεχίζει κανονικά την διαδρομή του με στόχο ν’ αναλάβουμε την διοίκηση της Ερασιτεχνικής”.

Η φράση Γεωργαντζόγλου, που ενόχλησε τους Συναδινό-Πιλάλη: “Αυτό που προέχει στον Σύλλογο είναι η επιβίωση του ποδοσφαιρικού τμήματοs και όχι το βόλεϊ ή το χάντμπολ”.

Η αποστροφή της ανακοίνωσης Συναδινού-Πιλάλη που αγγίζει και τον… Αλεξίου: “Η ομάδα κατέληξε να βολοδέρνει στα τάρταρα (σημ. όλοι ευχόμαστε φέτος την άνοδο), μετά από ατυχείς προσωπικές επιλογές, δηλαδή αφού άλλαζαν οι προπονητές και οι παίκτες σαν τα πουκάμισα, χωρίς αγωνιστικό σχεδιασμό και κυρίως χωρίς να γνωρίζουμε ακόμα εάν έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για την εκκαθάριση της ΚΑΕ, ώστε να απαλλαγεί η ομάδα μπάσκετ από τα βαρίδια”.