Στις αντιπαραθέσεις μεταξύ ανθρώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των πολιτικών της κεντρικής σκηνής επιλέγουμε από φιλοσοφία τους πρώτους, αλλά “εν προκειμένω” δίκιο φαίνεται ότι έχουν οι δεύτεροι.

Πριν από δύο μέρες στο Kανάλι Extra και στην εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου διασταύρωσαν τα ξίφη τους ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης, και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, για χάρη του… Αετού! Ο πρώτος “κατήγγειλε” για τον δεύτερο, ότι παρά τις δεσμεύσεις του στην εκκίνηση του 2013 για ανάπλαση της πλατείας στον Άγιο Παντελεήμονα και κατασκευή (ανοικτού) γηπέδου μπάσκετ, δεν ξεκίνησε ποτέ τις διαδικασίες.

“Ο Αετός είναι η μοναδική ομάδα της Αθήνας, εκτός Παναθηναϊκού, η οποία αγωνίζεται στη Βήτα Εθνική. Οι άνθρωποί του συναντήθηκαν εκατό φορές. Τους είπε “είναι βέβαιο ότι θα γίνει  γήπεδο, τελειώνουμε”, τόνισε ο κ. Πλεύρης.

Στην παρέμβασή του ο κ. Καμίνης κατέθεσε την δική του άποψη: “Έχω κουραστεί με τους δημαγωγούς. Δεν μπορείς να φτιάξεις γήπεδο μπάσκετ στον Άγιο Παντελεήμονα. Αυτό που είπα είναι για μπασκέτα. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα υποτυπώδες γήπεδο. Δεν υποσχέθηκα ότι θα το κάνουμε από την μία στιγμή στην άλλη“.

Εμείς ρωτήσαμε και μάθαμε. Και ρωτήσαμε τους υπευθύνους του Αετού, οι οποίοι βεβαίως ήταν ενήμεροι για όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή. Οι υπεύθυνοι του Αετού διαψεύδουν τα περί… μπασκέτας του δημάρχου και δίνουν το δίκιο στον Πλεύρη και το άδικο στον δήμαρχο. Ο κ. Καμίνης φέρεται –σύμφωνα με τους παράγοντες του Αετού- όντως να δεσμεύθηκε για γήπεδο, όχι κλειστό, αλλά ανοικτό και δεσμεύθηκε ότι θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες άμεσα. Αυτά συνέβησαν στο περιθώριο της εκδήλωσης της κοπής της πίτας.

Μάλιστα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνης Γεωργιάδης (σ.σ. εδώ είναι μια άλλη αλήθεια!), παρών στην εκδήλωση, έσπευσε να “πλειοδοτήσει” υπέρ της δέσμευσης του δημάρχου και “δήλωσε” ότι θα στηρίξει το “έργο” του για ανάπλαση της ταλαιπωρημένης περιοχής…